Anunțul a fost făcut luni de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a înmânat ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1.

Drulă a vizitat loturile 1 şi 2 ale A0, unde a înmânat ordinul de începere a lucrărilor alături de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). La eveniment au mai fost prezenți ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Fusun Aramaz, şi antreprenorul turc care a fost desemnat câştigător al licitaţiei.

”Ştim foarte bine ce importanţă au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noştri din Republica Turcia mult succes!
 Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp şi ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulaţie cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat şi vă ofer sprijinul nostru”, a declarat ministrul, potrivit unui comunicat al instituției.

Drulă a inspectat şi lucrările pe lotul 2 al A0, unde lucrările sunt deja în desfășurare de anul trecut, constructorul fiind același. Ministrul a subliniat că exproprierile au fost finzalizate în decembrie 2020, astfel că se așteaptă la un avans consistent anul acesta. 

Lotul 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti are o lungime de 16,93 km, iar lucrările vor fi executate de Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş. Contractul se ridică la 830,679 milioane de lei, fără TVA. Durata este de 30 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor şi de 60 de luni pentru perioada de garanţie a acestora. Termenul de finalizare a lucrărilor este prima jumătate a anului 2023.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMETROREX, cheltuieli de personal de 876 milioane de lei – Salariu de casieră la metrou: 5.500 de lei
Articolul următorPremierul Cîțu: ”Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei in V, o certitudine!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau