Premierul Marcel Ciolacu este de părere că România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum, pentru că nu va duce la dezvoltare. El a precizat că avem foarte mulţi ordonatori de credite principali şi terţiari, iar prin restructurare încep să dispară.

”Toată lumea aşteaptă această reformă de 30 de ani, trebuie şi o reformă administrativă. Nu făcute pauşal, în funcţie de câţi locuitori, făcute strategic, pe listă. S-a pierdut acel timp când trebuiau făcute, cum a făcut Polonia, fiindcă în loc să ai 10.000 de proiecte pe fonduri europene, mergeai pe 4 sau 5 proiecte integrate pe regiuni. Noi suntem pe sistem admiinstrativ francez, dar s-ar fi venit cu acei guvernatori regionali care, prin bugetele avute ar fi echilibrat dezvoltarea regională, lucru la care iarăşi suntem restanţi. Uitaţi-vă cum s-a dezvoltat Ardealul”, a spus premierul într-un interviu la DCNews. 

Şeful Executivului a precizat că s-au făcut foarte multe greşeli în ultimele decenii, iar cea mai mare a fost că nu a exista o viziune clară, integrată, iar acesta este și motivul pentru care aproape 5 milioane de români au decis să-și caute norocul în alte state.

”România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum. Nu va duce la dezvoltare un astfel de sistem bugetar.Te duceai într-un minister, erau şapte agenţii pentru avizare. După reorganizare, există un singur serviciu de avizare. (..) Nu poţi să faci reformă fără digitalizare, îm continuare este o reticenţă în privinţa digitalizării”, a spus Ciolacu. 

”Marea mea problemă este că avem foarte mulţi ordonatori de credite principali şi terţiari, şi acolo, prin aceste restructurări, încep să dispară. Am avut 16.000, cred că cei mai mulţi din toată Europa, dacă nu din lume. (..) Toată această şmecherie în sistemul bugetar începe încet, încet să se dezumfle”, a precizat premierul. 

Articolul precedentBoloș a găsit explicația pentru deficitul bugetar uriaș după primele două luni. S-au acordat sume record pentru apărare
Articolul următorÎnregistrări compromițătoare cu primărița REZIST. Cum își folosește Clotilde Armand puterea asupra angajaților. Bomba, detonată de ANCA ALEXANDRESCU- AUDIO