Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, după ce Comisia Europeană a virat României banii din cerea a doua de plată din PNRR, în valoare de peste 2,7 milioane euro, că „avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”.

„România a primit astăzi de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă. Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”, a postat Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook a Guvernului.

Prim-ministrul a mai spus că Executivul se concentrează pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente cele de-a treia cereri de plată.

„În acelaşi timp, ne concentrăm şi pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc şansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene şi să beneficiem de o nouă tranşă din banii prin PNRR”, a mai precizat Ciolacu.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat, vineri, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, peste 2,7 miliarde de euro.

Articolul precedentIRCC a crescut. Ce se întâmplă cu ratele la creditele pentru casă
Articolul următorMinisterul Educației: Când vor primi profesorii creșterile de salarii promise de Guvern