Din mai, Huawei se luptă cu americanii ca să aibă drept să mai folosească diverse componente ale companiilor americane. Acum, cifrele pe ultima lună au venit și situația nu-i deloc bună pentru companie. 

Donald Trump a declarat că Huawei va putea lucra din nou cu firme americane. Totuși, asta încă nu s-a întâmplat. În august expiră și perioada de grație pentru sistemul de operare de la Google. Scandalul a afectat însă compania chineză.

Compania de analiză Kantar a publicat statisticile referitoare la vânzările de telefoane mobile pe cel de-al doilea trimestru din 2019. Deși Huawei se laudă în continuare cu o creștere față de aceeași perioadă din 2018, victoria este doar aparentă.

Comparativ cu primul trimestru din 2019, chinezii au înregistrat o scădere de 1,9%. Lovitura gravă s-a văzut însă între mai și iunie, când s-a observat o scădere bruscă a vânzărilor cu 9%. Din acel moment, utilizatorii nu au mai fost foarte relaxați în a se orienta către un telefon al producătorului asiatic.

Cine a câștigat de pe urma Huawei

Samsung și Xiaomi sunt două companii care s-au bucurat de problemele chinezilor. Mai trebuie menționat și că valorile menționate mai sus pentru Huawei ar fi fost mult mai îngrijorătoare, dar au ajutat vânzările înregistrate de producător în China.

În cel de-al doilea trimestru din acest an, 46,1% dintre toate smartphone-urile comercializate în acea țară au fost Huawei sau Honor, două branduri care activează sub același patronaj. China rămâne importantă, dar până acum chinezii se lăudau și cu prezența din Europa. Rămâne de văzut cum încheie anul.

Sursa

Articolul precedentRomânia, în topul țărilor UE cu cea mai mare inegalitate a veniturilor
Articolul următorAngajații români își petrec concediul cu gândul la job și doar unul din cinci se deconectează complet în vacanță