Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 6,6%, ca serie brută, în ianuarie 2019, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 6,1%.

La nivelul primei luni din 2019 vs ianuarie 2018, afacerile pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,6%, datorită vânzărilor de produse nealimentare (+9,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).

Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 8,3%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 5,7%, iar vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu de 4,7%).

 

Articolul precedentRomânia, pe primele locuri în UE la discriminarea femeilor la angajare
Articolul următorLeul s-a devalorizat pe linie, faţă de euro, dolar, franc şi aur