CFR Călători bagă vagoane de dormit pe liniile care circulă ziua

CFR Călători introduce vagoane de dormit pe mai multe garnituri care circulă pe timpul zilei, dar pe distnanțe foarte mari, iar durata călătoriei depășește 10 – 15 ore. Noul serviciu a fost introdus chiar la sugestia pasagerilor, a declarat pentru Radio România Actualități directorul general al CFR Călători, Dan Costescu.

Trenurile la care vor fi introduse vagoane-cușetă sunt cele de pe relația Iași-Timișoara Nord și retur, cu o durată medie de 16 ore și București Nord – Baia Mare/retur, cu o durată medie a călătoriei de 14 ore.

”Avem trenuri care, programat, trec de 10 ore în parcurs și atunci sunt o mulțime oameni care doresc să se odihnească şi pe durata călătoriei, dar sunt oameni care doresc să aibă un regim de exclusivitate în tren, să îşi rezerve o cabină în care să fie singuri sau într-o formulă mai restrânsă, cu soţul, soţia, partenerul”, a declarat șeful operatorului feroviar de stat.

 

Articolul precedentCifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a crescut de la începutul anului
Articolul următorPrefectul Capitalei, întâlnire cu reprezentanţi ai marilor lanţuri de magazine: „Măsurile trebuie aplicate ca să nu se creeze aglomerări”