CFR Călători introduce vagoane de dormit pe mai multe garnituri care circulă pe timpul zilei, dar pe distnanțe foarte mari, iar durata călătoriei depășește 10 – 15 ore. Noul serviciu a fost introdus chiar la sugestia pasagerilor, a declarat pentru Radio România Actualități directorul general al CFR Călători, Dan Costescu.

Trenurile la care vor fi introduse vagoane-cușetă sunt cele de pe relația Iași-Timișoara Nord și retur, cu o durată medie de 16 ore și București Nord – Baia Mare/retur, cu o durată medie a călătoriei de 14 ore.

”Avem trenuri care, programat, trec de 10 ore în parcurs și atunci sunt o mulțime oameni care doresc să se odihnească şi pe durata călătoriei, dar sunt oameni care doresc să aibă un regim de exclusivitate în tren, să îşi rezerve o cabină în care să fie singuri sau într-o formulă mai restrânsă, cu soţul, soţia, partenerul”, a declarat șeful operatorului feroviar de stat.

 

Articolul precedentCifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a crescut de la începutul anului
Articolul următorPrefectul Capitalei, întâlnire cu reprezentanţi ai marilor lanţuri de magazine: „Măsurile trebuie aplicate ca să nu se creeze aglomerări”