Centrul de servicii de la București al bursei londoneze va funcționa într-un office de 3000 mp

London Stock Exchange Group deschide un Centru de Servicii în București, pentru care a închiriat un spațiu de birouri de 3.000 de metri pătrați, în proiectul Camps 6, dezvoltat de compania suedeză Skanska, lângă Universitatea Politehnică, arată un comunicat al firmei de consultanță imobiliară CBRE, remis, miercuri, Realitatea Financiară.

”Suntem încântați să anunțăm deschiderea noului nostru centru de servicii din România. Pentru LSEG, România oferă o forță de muncă înalt calificată, un sistem educațional puternic și o bună infrastructură. CBRE a fost consultantul nostru strategic pe parcursul acestui proces și așteptăm cu nerăbdare să devenim un angajator pe piața locală”, a declarat James Nunn, Head of Group Property al London Stock Exchange Group.

Centrul de Servicii al LSEG va fi funcțional în cursul acestui an, iar în prima etapă vor fi angajate 200 de persoane.

“Suntem foarte bucuroși pentru rolul pe care l-am avut într-o tranzacție foarte importantă, nu doar pentru piața locală de spații de birouri, dar și pentru economia românească în ansamblul său. Simplul fapt că London Stock Exchange Group a ales țara noastră pentru a stabili un centru operațional strategic este în sine o mare realizare. Credem că acest lucru consolidează buna imagine internațională a României în rândul investitorilor străini, existenți și potențiali”, declară Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

Conform reprezentanților CBRE implicați în această tranzacție, principalele motive datorită cărora LSEG a ales România pentru a-și deschide noul centru de servicii sunt oportunitățile semnificative de creștere oferite de piața locală și forța de muncă bine calificată.

London Stock Exchange Group este un business de infrastructură a piețelor internaționale. Grupul oferă servicii valoroase pentru o gamă variată de clienți și se concentrează pe formarea de capital, proprietate intelectuală şi managementul riscului şi al bilanţului. LSEG operează pe un model cu acces deschis, oferind opţiuni şi parteneriate clienţilor fiecăreia dintre liniile de business ale grupului. Aceste linii de business includ: Bursa de la Londra, London Stock Exchange; Borsa Italiana; MTS (o piaţă europeană de instrumente cu venit fix); Turquoise (o platformă paneuropeană de tranzacţionare a capitalurilor); FTSE Russell, lider mondial în crearea de indici bursieri, benchmarking şi analize, care indexează active în valoare de aproximativ 16.000 de miliarde de dolari.

Campus 6 va funcționa ca un centru de întâlnire, unde reprezentanții companiilor chiriașe,
angajații acestora și vizitatorii vor putea lucra, socializa și se vor relaxa. Proiectul de birouri
Campus 6 al Skanska va găzdui prima pistă de alergare din România construită pe un acoperiș.

Articolul precedentBNR menține rata dobânzii-cheie neschimbată, 2,50% pe an
Articolul următorDestinația externă preferată de turiștii români. Nu e Grecia

Comments are closed.