Exodul cadrelor medicale se adâncește și un expert în stomatologie, spre exemplu, poate primi în Franța între 10 și 15 mii de euro. Și ofertele greu de refuzat nu sunt doar pentru medici, asistenți sau infirmieri. Un sudor poate ajunge să ia în străinătate în jur de 2.000 de euro pe lună, relatează Realitatea PLUS.

Sunt din ce în ce mai multe oferte de locuri de muncă pentru români în străinătate, iar printre cei mai căutați sunt sudorii, șoferii de camion și instalatorii. Salariile pentru aceștia variază între 2000-2500 de euro/ lună. În anumite țări, românii cu astfel de meserii pot câștiga chiar și peste 2500/lună.

Foarte important de precizat este că sunt foarte multe locuri de muncă în străinătate pentru medici, iar salariile sunt uriașe. Spre exemplu, un medic stomatolog cu experiență de minimum doi ani poate primi în Franța între 10.000 și 15.000 de euro. Se caută, totodată, și asistenți medicali sau îngrijitori iar salariile pornesc de la 2500 euro/lună.

Țările care caută cel mai mult români sunt Franța, Germania, Marea Britanie sau Elveția, iar cele mai noi date ale unei platforme de recrutare arată că peste 600.000 de români au aplicat în ultima lună pentru joburi atât în țară, cât și în străinătate.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCompania aeriană Alitalia va dispărea în câteva săptămâni. Nu mai vinde bilete
Articolul următorGazele vor fi mai scumpe din toamnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau