Dezastrul din buget anunțat de Finanțe pune leul în dificultate. Euro ajunge din nou la un pas de maximul istoric.

 

Curs valutar BNR. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,7635 lei/euro. Euro se apropie la un pas de maximul istoric în faţa monedei naţionale.

Curs valutar BNR. Cotația monedei euro s-a mai apropiat de maximul istoric zilele trecute, maxim atins pe data de 25 ianuarie 2019 când BNR a anunţat un curs de 4,7648 lei/euro.

Curs valutar BNR. Şi dolarul şi lira cresc în continuare. Moneda britanică atinge cea mai mare valoare din ultimele şase luni, iar cea americană la cel mai ridicat nivel din ultima lună.

Euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 8 luni (pe 14 martie 2019 cursul era de 4,7640 lei/euro).

Vești proaste de la Ministerul de Finanțe! Într-un interviu acordat in exclusivitate pentru Realitatea Plus, Florin Cîțu anunță că este foarte posibil ca rectificarea bugetară din noiembrie sa fie una negativă! Asta pentru că există o gaură la venituri încasate de 20 miliarde de lei.

„Ca o concluzie generală, toate temerile au fost confirmate. Programarea trimestrială pentru venituri arată că veniturile bugetare trebuiau să fie 249 miliarde. După 9 luni de zile, sunt la 228, mai putin cu 20 de miliarde. Asta e ce era programat și ce s a reușit. Am tot spus că veniturile au fost supraestimate, acum avem și dovada publică”, a declarat Florin Cîțu.

Spre finalul lui noiembrie, noul Executiv ar trebui sa facă o rectificare bugetară. Florin Cîțu spune că aceasta va fi negativă.

Articolul precedent30 de cumpărători interesați de activele CEZ România
Articolul următorInvestiţiile străine directe au scăzut dramatic. Alt șoc pentru economie