Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, că CEC va deschide agenții în principalele comunități ale românilor din străinătate, pentru ca aceștia să poată trimite fără comisioane bani în România.

„S-a discutat foarte mult timp despre un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care romanii din afara il trimit catre copiii, parinti. Prin CEC se va lansa foarte curand un pachet prin deschiderea de sucursale, birouri in afara tarii unde traiesc comunitati importante de romani, sa isi deschida mai usor conturi si, asta e foarte important, pentru a transfera fara comisioane bani catre familii, catre cei dragi de acasa”, a declarat Eugen Teodorovici.

CEC Bank, cea mai mare bancă din portofoliul statului, și-a dublat profitul în 2018.  În 2017 banca a înregistrat un profit brut de peste 222 milioane de lei, echivalentul a 49 milioane de euro. După plata tuturor taxelor şi impozitelor, CEC a rămas cu un profit net de circa 172 milioane de lei, adică 77% din profitul brut raportat.

Articolul precedentConcedieri masive la Electroputere Craiova
Articolul următorCe se întâmplă cu telefoanele Huawei din Europa, după șocul din SUA