Cazul Croitoru. Judo, pseudo-justiție și „rezerviștii”. Avocat FRJudo: „Sentinţă nepermisă împotriva judo-ului, ce trece de limita absurdului”

Antrenorul de judo Adrian Croitoru a câștigat daune morale în valoare de 100.000 de euro pentru că a fost concediat de către Federația Română de Judo din funcția de antrenor al Lotului Olimpic Masculin de Seniori. Este un „cadou” primit de la Judecătoarea Mia Irina Balc, de la Tribunalul Brașov (Secția I Civilă). Ce se află în spatele acestuia? Explicațiile vin de la președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă. Acesta a dezvăluit, într-o amplă postare pe pagina personală de Facebook, cine se află în spatele atacurilor denigratoare la adresa Federației care urmăresc „distrugerea judo-ului românesc”.

„Astăzi, gimnastică românească, sportul unde am deţinut supremaţia mondială mult timp, aproape că nu mai există. A fost târnosită mediatic, destabilizată administrativ, oamenii de valoare demonizaţi, umiliţi şi prigoniţi, până când am rămas şi fără echipe şi fără rezultate. Am studiat în detaliu cum s-a petrecut acest dezastru şi vă pot spune concluzia: interese externe dintr-o tară care a luat locul României în gimnastică, cu complicitatea unor „rezervişti” ai serviciilor noastre înrolaţi pe bani mulţi, au săvârşit „opera”. Simplu! Nu vă povestesc detalii (câţiva din statul roman le ştiu, şi tac complice!), pentru că nefiind pregătiţi să le preluaţi, pot risca să ziceţi ceva de genul „Era băiat deştept Guşă ăsta săracul, s-o fi zărghit…”

Care-i legătura cu JUDO? Nefiind la fel de important ca gimnastica în istoria sportului românesc, JUDO-ul a adus totuşi medalii olimpice, mondiale, europene, clasându-se ca un „sport fanion” al României. De vreo 2-3 ani, aceleaşi entităţi media şi jurnalişti care-au îngropat gimnastica, se ocupă şi de judo, așa „cum știu ei”, inventând întâmplări infamante şi conflicte interne, totul pentru a destabiliza. Unii au pus asta pe seama venirii mele la conducerea FRJudo, numai că scandalul mediatic începuse dinainte de a fi eu preşedinte. Alţii au zis că ni se-ntâmplă aceasta denigrare din cauza faptului că Vladimir Putin ar fi un practicant şi lider de onoare al JUDO-ului, deci noi am fi nişte rusofili ce-ar trebui pedepsiţi. În fine, destui au zis simplu că sunt şi interese divergente în interiorul judo-ului românesc, iar posesorii acestora hrănesc cu frustrările lor, frustrările presei ce vrea scandal. Putea fi oricare dintre aceste explicaţii, ba chiar şi altele, numai că, săptămâna trecută, o decizie absurdă şi total eronată a unei judecătoare din Braşov, îmi arată mie că cei care s-au pus pe distrugerea judo-ului românesc, au şi pârghii şi interese mari care-i mobilizează”, scrie Cozmin Gușă. 

Totodată, Cozmin Gușă prezintă și opinia avocatului FRJudo, Veronel Rădulescu, om serios, cu experienţă de peste 30 de ani.

„Până la cadoul făcut de judecătoarea Tribunalului Brașov domnului Adrian Croitoru, am crezut că văzusem toate grozăviile din justiţie. Și mai credeam că abuzurile, blaturile și execuțiile au încetat. Asta pentru că, în marea lor majoritate, judecătorii și procurorii sunt oameni oneşti, bine pregătiți și fac eforturi să aplice legea în mod corect chiar dacă, uneori, şi ei pot să greșească. Onoarea lor și respectul faţă de actul de justiție sunt pătate de situații cum este cea creată prin „punerea la podea” a Federaţiei Romane de Judo prin această sentința „nepermisă” ce trece de limita absurdului. Aici nu e vorba de o greșeală. E VORBA DE ÎNDEPĂRTAREA JUDECĂTORULUI DE LA MISIUNEA SA ACTIVĂ DE AFLARE A ADEVĂRULUI, ADEVĂR CARE I-A FOST PUS ÎN FAŢĂ ŞI PE CARE, ÎN MOD INEXPLICABIL, A REFUZAT SĂ-L VADĂ. Sigur că instituțiile abilitate pot să cerceteze acest abuz, mai ales dacă vor fi sesizate de cei interesați. Dar mai este o problemă pentru că, cel care în aparenţă a obținut această victorie de etapă, nu a făcut altceva decât să deschidă o cutie a Pandorei. Situația asta poate duce la o altă cercetare, penală de data asta, pornind de la interdicţiile prevăzute de lege pentru angajaţii Ministerului de Interne de a desfășura alte activități mai ales plătite tot din bugetul statului”, spune avocatul Veronel Rădulescu.

Pe Adrian Croitoru, își continuă Cozmin Gușă expunerea, fost campion de judo cu rezultate importante în plan internaţional, „noi am decis să-l aşezăm antrenor al băieţilor judoka, în scopul de a dinamiza activitatea; deşi am fost sfătuit că n-ar fi cel mai potrivit (de către persoane superioare mie, ca rang şi expertiză în judo), colegii mei, şi-n special Florin Bercean, au gândit că e bine să-i mai dăm o şansă unui fost campion român, ceea ce am şi făcut; rezultatele n-au venit, îmbunatăţirile de activitate nu s-au făcut simţite, plus carenţele importante de ordin pedagogic şi comportamental, au făcut să-i invalidăm mandatul, în aceeaşi formulă în care i-l validasem; nu era un capăt de ţară, omul a încercat dar n-a putut, iar noi ca FRJudo am dat o şansă încă unuia care nu a reușit să confirme”.

Antrenorul de judo Adrian Croitoru, despăgubiri uriașe în instanţă. Cum a reușit să dea o „lovitură” de 100.000 de euro

Din acest punct, atrage atenția Cozmin Gușă, a început nu doar „un circ mediatic de joasă speţă”, dar şi o cavalcadă în justiţie, care a cunoscut inclusiv ADUCEREA SPORTIVILOR CU DUBA LA PROCES, în atmosfera pe care o subînţelegeţi din descrierea avocatului Veronel Rădulescu referitor judecătoare. 

„Verdictul procesului, în prima instanţă, este ceva unic în istoria recentă, niciuna dintre importantele victime ale dictaturii comuniste sau ale altor opresiuni neprimind așa recompensa: în rezumat FRJudo ar trebui să-i plătească lui Croitoru 100 000 de euro despăgubiri morale, plus toate salariile şi diurnele pe care ar fi trebuit să le încaseze în acești ani, plus scuze publice, etc. , adică pe cineva care şi-a făcut treaba necorespunzător şi n-a avut nici rezultate, ar trebui nu doar să-l ÎMBOGAȚIM DIN BANII FEDERAȚIEI, dar sa-l mediatizăm cumva ca pe vreo victimă meritorie, de ce nu, să-l și propunem pentru vreo funcție de conducere prin sportul românesc!”, mai spune Cozmin Gușă. 

„Desigur că vom face recurs, iar treburile nu vor rămâne aşa. În plus, dacă vom considera că, prin decizia ei, judecătoarea a afectat imaginea şi activitatea FRJudo, îi vom face plângere la CSM, plus alte demersuri legale. De ce a procedat aşa judecătoarea, ei bine asta e o speţă pe care o cercetez, ajutat fiind şi de către alţi confraţi din presă ce cunosc bine „culoarele justiţiei”, şi n-am nicio îndoială că vom găsi la capătul „firelor” niscaiva „REZERVIŞTI”, poate chiar pe aceiaşi care sprijină financiar cu bani de la “cooperativa” lor din Bulgaria entitatea media care ne denigrează de ani buni, respectiv pe „CEI DOI FRAŢI PĂTAŢI”, Coldea&Predoiu”, atenționează Gușă.

„JUDO-ul românesc se va descurca indiferent de situaţie, aşa cum am făcut-o în ultimii ani, ceea ce e de blamat este atacul concertat asupra unei ramuri sportive (pe model gimnastică!), în paralel cu pasivitatea autorităţilor romaneşti care privesc bovin la cum se distruge pe rând nu doar sportul, ci chiar infrastructura de bază a României”, mai notează Cozmin Gușă, pe finalul postării. 

Sursa: Realitatea din Justitie

128 COMENTARII

 1. If your 2% is accurate, then it works out to about 21% of his worth.

  MS o/s shares = 7.64bn @ $149ea

  A price swing of $10 on 152.8mm shares is a big
  chunk of change.

  Where the rest is… He’s a>privat> citizen, so he doesn’t have to disclose>

 2. If accepting him using PH/tights is all there
  is after that allows go purchasing. Last cigarette cost-free web cam sexo the only putting on that occurs.
  To the toughness of gold in bench, massaged his totally free naked real-time camera.

  To safeguard finest web cam program to kiss my sweats with my tits.
  17.”The ideal method to bear in mind your other half’s birthday is to forget it when.” -H.V.
  Broadway has a long background of doing things similarly for years
  and is not well prominent for taking on new ideas. Think about it as
  pampering your doggy, the same means you could enjoy a nice hair shampoo before you get a hairstyle at the hair salon. There are most likely extra and much more females who could such as to
  have greater than one man. They have real-time grown-up webcams featuring everything from lawful teen hotties to randy housewives, as well as yummy MILFs.
  Free Webcam Chat: Watch free real-time webcam women with big Tits, wonderful teen women pussy close-UPS completely
  screen, sex shows as well as private chatroom
  completely totally free.

 3. I am terrified he will turn my parents in, that he
  will hurt my friends, and that he will ruin my ability to even go to school.

  The only reason I personally will watch cam girls is because
  knowing it’s live and not a recording can give a bit more of a thrill.

  With just one chat site, you can have a gay experience, have fun with hot nude
  girls, experience a threesome by joining in on couple cams and much more.
  And even though Gay tube just isn’t presently probably
  the most renowned adult material particular field online whole
  world, the liechtenstein pages and posts develop more
  porno stories compared with every and every some other device!

  What was previously a non-issue, kinks of which could
  have been worked out by a simple talk in 5 minutes, turns into a huge issue that now requires that you don’t lighten the atmosphere on set with humour, you treat performers like children by checking if they are „safe” every 5 minutes, you are unnatural and formal at all
  times, and you hire a whole new person to manage all this – all of which will make
  everyone more uncomfortable (and worse actors) than ever before, with the added bonus of taking control from the director, no doubt leading to even shittier movies and tv shows than we
  have now.

 4. I’ve been surfing online more than 4 hours
  today, yet I never found any interesting article
  like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet
  will be a lot more useful than ever before.

 5. Their maximun length to gerow is from four to twelve inches.

  These four independent women have changed female’s thinking.
  Have you been seeing other women and so are too tired to keep your
  steady partner satisfied? As these online housing inventories now dominate the sources when looking for homes for
  sale and properties for investment, home buyers can’t get enough of it;
  as it is expense-free (unlike driving through several neighborhoods), very convenient (can be done at home even in your pajamas),
  and reliable (about 75% of homes and properties for sale are sold through the MLS).

  Novelty is good for a relationship, even one based on Levitra.
  This is a shared responsibility and you should not introduce Levitra or one
  of the other ED drugs into the mix without talking about it.
  One read: ‘Well, I’d like to punch him in the face. Each time I start
  writing about the subject of relationships, I am reminded of the fact that we, like the
  animals, are governed by some fairly primitive biological programming.
  Heartworms are parasites that lives in the blood of a dog’s heart.

 6. Hi there great website! Does running a blog like this require a massive amount
  work? I have absolutely no knowledge of computer programming but I
  had been hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have any recommendations
  or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off subject but I just had to ask. Cheers!

 7. This design is steller! You definitely know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my
  own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really loved what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

 8. What a information of un-ambiguity and preserveness of precious familiarity concerning
  unexpected feelings.

 9. Naughty America on its own is worth $29.99 per month, with over 9,000 videos to choose from dating back to 1999.
  It’s an almost hilarious amount of pornographic content to browse through.
  Steam has been blowing hot and cold ever since the morality bug bit it back in May 2018.
  First, it issued a diktat that content that did not meets guidelines would be taken down. „Because fingerprinting is neither transparent nor under the user’s control, it results in tracking that doesn’t respect user choice,” wrote
  Google’s Chrome browser engineers in May. Lesbian porn is
  classic, but historical evidence doesn’t tell us enough about these women and their roles in ancient societies.
  The Triple Pleasure Strap On is a sex toy for women that is designed to
  induce clitoral and anal stimulation that has an extendable tail for utmost
  sexual pleasure. Like most female vibrators, this adult novelty
  boasts powerful vibrations but offers utmost discretion. The ultra sensitive remote control pad, which is connected by
  a thin wire, offers hands-free action.

 10. Very good article! We are linking to this particularly great content on our site. Keep up the great writing.

 11. [url=https://cymbaltaduloxetine.com/]cymbalta 120 mg daily[/url] [url=https://valtrex.us.org/]valtrex 500 mg generic[/url] [url=https://atorvastatin.us.com/]lipitor prices compare[/url] [url=https://clonidinenorx.com/]buy clonidine[/url] [url=https://priligytab.com/]can i buy priligy over the counter[/url]

 12. I am really enjoying the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
  A few of my blog audience have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any solutions to help fix this problem?

  Have a look at my site :: Cheap Jerseys china

 13. Thanks for some other informative blog. The place else may just I am getting that kind of info
  written in such an ideal way? I’ve a mission that I’m
  just now running on, and I’ve been on the glance out for such information.

  Visit my blog post wholesale jerseys

 14. Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon everyday.
  It will always be helpful to read through articles from other writers and
  use something from their web sites.

  My web site cheap jerseys

 15. Thanks for some other informative website.
  The place else may just I am getting that type of info written in such an ideal manner?
  I’ve a undertaking that I’m simply now working on, and I have been at the glance out for such information.

  Here is my site … cheap nfl jerseys

 16. Hey There. I found your blog the use of msn. This is a really well written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to learn extra of your
  useful information. Thanks for the post. I will certainly comeback.

  Feel free to surf to my blog: cheap jerseys

 17. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable information to work on. You have
  done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

  Also visit my web-site wholesale jerseys

 18. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to
  your site? My blog is in the very same niche as yours and my users would truly
  benefit from some of the information you present here.
  Please let me know if this alright with you. Many thanks!

  Also visit my blog – wholesale jerseys

 19. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i
  subscribe for a blog web site? The account helped me a
  acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

  My website; cheap nfl jerseys

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Numele tau