Primarul Capitalei, Gabriela Firea, scrie pe pagina sa de Facebook, că instituția pe care o conducere a atras fonduri europene nerambursabile, în ultimii trei ani, în valoare totală de 920 de milioane de euro.

„Record de fonduri europene atrase de Primaria Capitalei in ultimii 3 ani!

Am semnat contractul de finanțare aferent proiectului de „Extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă din Municipiul București”, proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, ce presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, precum si reconfigurarea sistemului de apă uzata din aria de proiect, in valoare de aproximativ 68 de milioane euro.

De la preluarea mandatului de Primar General, am semnat alte 13 contracte cu finantare europeana prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totala de aproximativ 279 milioane de euro, ce vizeaza achizitia a 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, precum si modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea.

De asemenea, Primaria Capitalei a atras fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru „Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa a II a”, cel mai mare proiect de mediu din România, cu finanțare europeană, în valoare totală de 360 de milioane de euro, si lucreaza la documentatia necesara pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea a peste 200 km din reteaua primara prin POIM, in valoare de aproximativ 213 milioane de euro.

Astfel, Primaria Capitalei atrage, in total, aproximativ 920 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, prin care dezvolta importante proiecte menite sa asigure bucurestenilor un nivel de trai comparabil cu al oricarei alte capitale europene”, a scris Firea.

 

Articolul precedentCât au cheltuit turiștii de Revelion?
Articolul următorRezervele valutare ale BNR, la cel mai mic nivel din ultimele 6 luni