Se simte vânt de schimabare la nivelul conducerii ASF. Actualul vicepreședinte al instituției, Mircea Ursache a ieșit public cu declarații tranșante în ultimele zile. Azi a avertizat asupra riscului de inflație.

”Țara noastră gestionează foarte prost banii.  La o inflaţie de 5% pe an populaţia României pierde 7 miliarde de lei.”, a declarat marţi vicepreşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache, la o conferință organizată de ziarul Bursa în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

”Ştim să folosim banii? Hai să luăm retailul spre exemplu. Să luăm populaţia. Stăm pe 150 de milioane în conturi curente, cu dobândă practic zero.” a explicat oficialul ASF pentru piața de capital, provenința pierderii de 7 miliarde lei. Populația nu investște la bursă pentru că nu prea are în ce. ”Să luăm companiile. În continuare se finanţează prin sistemul bancar. Lipsa de apetit de care spun eu, de listări, şi care nu e a lor, e a managerilor companiilor de stat, practic din 2014 nu am mai avut niciun IPO a unei companii româneşti de stat. Peste 50% capitalizare din PIB e din piaţa de capital. În România, dacă avem 85 de companii, şi acesta datorită faptului că în ultimii ani am reuşit ca mediu privat să înceapă să facă emisiuni de obligaţiuni, IPO-uri etc”, a concluzionat Ursache.

 

 

Articolul precedentFără antreprenori, lipsă inovare, iar fără inovare, nu e creștere economică
Articolul următorPierderi de peste 9 miliarde de dolari pe piața criptomonedelor

Comments are closed.