Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Primăria Sectorului 4 au semnat, marţi, un protocol cu privire la construirea unei staţii de metrou la nivel suprateran, situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (30,7 milioane euro), fără TVA.

În septembrie, Primăria Sectorului 4 a anunţat că va continua investiţiile strategice în infrastructură, fiind publicat, în noul sistem de achiziţii publice – SICAP, anunţul privind elaborarea ”proiectului tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură”.

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (30,7 milioane euro), fără TVA.

Proiectul se va realiza în continuarea Magistralei 2 de metrou, Pipera – Berceni, utilizând şi terenul aferent liniei de probă şi legătura reţelei de metrou cu staţia CF Popeşti.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investitii, Primăria Sectorului 4 va asigura sursele de finanţare necesare.

În plus, Primăria va asigura şi toate operaţiunile care derivă din gestionarea surselor de finanţare, proiectarea şi construirea staţiei, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia.

După finalizarea proiectului, staţia de metrou, împreună cu infrastructura aferentă, va intra în proprietatea publică a statului şi se va atribui în concesiunea Metrorex.

Articolul precedentRomânia poate solicita bani UE pentru înlocuirea cărbunelui
Articolul următorAvertisment sumbru: Urmează concedieri masive și taxe mai mari