Compania de drumuri și autostrăzi anunță că lucrările la centura orașului Bacău au ajuns deja la o treime din cât este planificat, cu toate că lucrările urmau să înceapă abia mâine, potrivit graficului.

 

Stadiul lucrărilor la Varianta Ocolitoare Bacău este, în prezent, de 32%, la patru luni de la demararea construcţiei, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

Centura Bacăului a fost „branduită” la începutul anului de liderii PSD ca fiind primul pas concret din mult-ceruta autostradă a Moldovei. Pe o porțiune de 16 km, centura se suprapune cu linia viitoarei autostrăzi A7.

„Perioada contractuală pentru finalizarea proiectării Variantei Ocolitoare Bacău era 23.07.2019. Acest lucru presupunea că lucrările să înceapă mâine, 24.07.2019, însă, constructorul UMB Spedition SRL a finalizat perioada de proiectare în termen mult mai scurt, astfel încât lucrările au început încă din data de 08.03.2019. Aceasta a permis începerea lucrărilor cu patru luni mai devreme pe şantierul VO Bacău, unde stadiul fizic a ajuns deja la 32%”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit CNAIR, Varianta ocolitoare a Municipiului Bacău are o lungime de 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Valoarea contractului este de 668,3 milioane lei, iar durata contractului cuprinde şase luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi o perioadă de garanţie de 84 de luni.

Articolul precedentFMI aduce vești proaste pe bandă rulantă
Articolul următorAdevărul surprinzător despre salariile IT-iștilor din România