Piața imobiliară din Europa de Vest a devenit surprinzător de atractivă pentru români, întrucât s-au constatat diferențe semnificative de prețuri comparativ cu piața imobiliară din România. 

Acum câțiva ani, posibilitatea de a avea o casă într-un sat frumos din sudul Spaniei părea a fi doar un vis. Însă în prezent, cei care dispun de economii pot să ia în considerare serios o astfel de investiție. Indiferent dacă prețurile au stagnat sau au scăzut în Spania, sau dacă prețurile din București au ajuns la niveluri exorbitante, un lucru este clar acum: cu banii pe care i-ai cheltui pentru o garsonieră în cartierul Berceni din București, poți achiziționa o casă în Spania.

În ultimii ani, piața imobiliară din Spania a devenit tot mai accesibilă. Prețurile sunt relativ scăzute, iar oferta este diversificată. În contrast cu creșterea semnificativă a prețurilor imobiliare din București, în Spania prețurile rămân relativ stabile sau chiar în scădere. Această situație transformă achiziționarea unei case în Spania într-o opțiune atractivă și pentru români.

Printre factorii determinanți se numără criza economică puternică prin care a trecut Spania, cererea scăzută și exodul tinerilor din satele spaniole.

Anul 2008 a marcat debutul unei crize economice majore în Spania, cu impact sever asupra pieței imobiliare. Prăbușirea sectorului construcțiilor a generat un exces de proprietăți neocupate, ducând la o scădere abruptă a prețurilor. Băncile s-au confruntat cu un număr semnificativ de credite neperformante, rezultate din finanțarea proiectelor imobiliare eșuate.

Locuitorii din diverse zone au întâmpinat dificultăți economice, ceea ce a redus cererea pentru locuințe. În același timp, migrația tinerilor spanioli în căutarea unor oportunități mai bune în alte țări a contribuit la diminuarea cererii interne.

Casă cu patru camere, de vânzare în Spania pentru 45.000 de euro

Potrivit unui anunț găzduit de portalul de specialitate Idealista, proprietarul unei case de 240 mp, cu 4 camere, living și 3 băi, cere doar 45.000 de euro.  

Casa este construită în anul 1984 și se află în municipiul Pinos-Puente din provincia Granada, în sudul Spaniei.

„Parterul este compus din living, bucatarie si terasă. La primul etaj sunt 4 dormitoare, 3 bai si o terasă mare. Este o locuință mare, întrucât are 240 m2 construiți și 160 m2 utili. Cu o renovare poate fi o oportunitate grozavă de a locui sau de a reînchiria” se arată în anunț. 

Imagine

Casă de vânzare în Germania pentru 12.500 de euro

În Germania găsim o ofertă uimitoare. O casă a fost scoasă la vanzare la un pret foarte mic. Citind anunțul apărut recent pe un site de specialitate, vedem că nu este vorba de o licitatie și nu se vinde prin agentie. Aceasta înseamnă că multe costuri suplimentare sunt eliminate. Casa este de fapt mare și spațioasă. Se vinde direct de proprietar cu doar 12.000 de euro. Există o grădină mare în față și în spate și o zonă destul de mare în care puteți cultiva legumele preferate.

Această casă pusă la vânzare în Germania este semi-decomandată. Suprafața terenului este de 2.979 mp. Din care aproximativ o mie de metri pătrați sunt două grădini, una în fața casei, cealaltă în spate, iar restul de 2.000 de metri pătrați se pretează pentru cultivare.

Casa este situată în centrul Kölln, parte a comunei Werde, în Mecklenburgischen Seenplatte. O zonă minunată din nord-estul Germaniei, aproape de mare și de granița cu Danemarca.

Aceasta este o oportunitate unică de a deține propria casă în Germania, la nord de Berlin, într-o zonă rurală frumoasă și liniștită. Casa necesită renovare generală. Totul pentru un preț foarte mic: doar 12.500 de euro în total.

Imagine

Sursa: Newsinn

Articolul precedentBăieții deștepți cu ochi albaștri din spatele afacerilor de pe Aeroportul Otopeni. De când coordonează Serviciile activități economice ilicite?
Articolul următorPensiile care cresc cel mai mult după recalculare. Ce se ia, concret, în calcul, pentru o pensie mai mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau