Lucrările de modernizare a sistemului de taxare la metrou s-au finalizat, astfel că Metrorex a început imprimarea cartelelor contactless. Directorul general al companiei, Gabriel Daniel Mocanu, a anunțat miercuri, într-un comunicat, și semnarea contractului pentru cumpărarea a 13 trenuri noi pentru Magistrala 5.

”Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achiziţia a 13 trenuri noi de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu încă 17 trenuri. Nu a fost uşor şi avem încă multe lucruri de pus la punct, atât în interior, noi, toţi salariaţii, cât şi cu partenerii din serviciile de pază, curăţenie şi mentenanţă. În acest context, este de remarcat şi relaţia deosebită avută cu Autoritatea Feroviară Română, cu Poliţia Metrou şi personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în gestionarea momentelor mai delicate. Subliniem totodată profesionalismul mass-media care a reflectat cu promptitudine şi calm atât sincopele din activitatea noastră, cât şi problematica diversă cu care ne confruntăm, fiind un vector obiectiv de comunicare”, a menţionat Mocanu în comunicat.

Directorul Metrorex a amintit și că, în acest an, a fost finalizată Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia, galeria de legătură şi depoul Valea Ialomiţei. De asemenea, s-au finalizat şi lucrările la extensia sistemului de control trafic al Magistralei 4: Laminorului – Depou Străuleşti, lucru care a făcut posibil reducerea timpului de succedare între trenuri cu aproximativ 40%.

Mocanu a sibliniat că se doreşte implementarea cât mai rapid a proiectelor de realizare a Magistralei 6, a celor pentru continuarea Magistralei 5 până la Piaţa Iancului, a Magistralei 4 între Gara de Nord 2 şi Gara Progresul, achiziţia de noi trenuri, modernizarea Magistralelor 1, 2, 3 şi realizarea de extensii spre Mogoşoaia, Berceni, Pantelimon, Tunari etc. Împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului Transporturilor și consultanţi ai UE, se urmăreşte realizarea proiectelor pentru Bragadiru – Voluntari (Magistrala 7) şi a semiinelului Crângaşi – Dristor 2 (Magistrala 8), a mai spus Directorul Metrorex.

Citește și: ”Metrorex introduce primele carduri contactless pentru acces la metrou. Din ce stații pot fi cumpărate”

 

 

 

Articolul precedentSedință de guvern crucială. Executivul ia decizia finală privind alocațiile, înghețarea salariilor și majorarea pensiilor
Articolul următorAcordul comercial post-Brexit dintre UE și Marea Britanie, semnat astăzi