Carrefour Romania a înregistrat afaceri de aproape un miliard de euro, la 30 iunie

Retailerul francez Carrefour, cel mai mare din Europa și al doilea din lume, a continuat să își dezvolte afacerea din România și a ajuns la vânzări de aproape un miliard de euro pe piața locală după prima jumătate a anului, în urcare cu peste 5% comparativ cu aceeași perioadă din 2017.

Grupul francez a raportat vânzări de 993 milioane de euro (TVA inclus) în România în perioada ianuarie-iunie, în creștere cu 5,3% față de primul semestru al anului trecut. La un curs de schimb constant, creșterea a fost de 8,7%. România, a șasea mare piață europeană pentru Carrefour în funcție de valoarea vânzărilor, continuă se se apropie de Polonia, țară aflată pe locul cinci, dar cu o rețea de magazine de 2,5 ori mai mare. Vânzările din Polonia au avansat cu 0,8%, până la 1,005 miliarde de euro.

România și Polonia au fost singurele piețe majore din Europa care au înregistrat creșteri în prima jumătate a anului. Vânzările grupului au scăzut cu 0,1% în Franța, cu 1,8% în Spania, în timp ce Italia și Belgia au raportat scăderi de 3,6%, respectiv 2%. În trimestrul al doilea, vânzările Carrefour pe piața românească au atins 507 milioane de euro, cu 4,3% mai mari comparativ cu primele trei luni ale anului și cu 3,1% peste rezultatul obținut în perioada corespondentă din 2017, potrivit Profit.ro.

La finele lunii iunie, rețeaua Carrefour în România număra 328 de magazine, în creștere de la 323 de magazine la sfârșitul anului trecut, dintre care 32 hipermarketuri, 235 supermarketuri, 52 de magazine de proximitate și 9 unități de tip Cash & Carry. La nivel global, Carrefour operează o rețea de 11.947 de magazine. Vânzările din primul semestru au urcat cu 0,7% (+2,2% la un curs constant), până la 41,44 miliarde de euro, însă grupul a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 861 milioane de euro, în principal datorită unor costuri excepționale.

Articolul precedentCod Galben de ploi puternice în 25 de județe
Articolul următorCetăţenii europeni vor beneficia de mai multe drepturi digitale, din această vară

Comments are closed.