Japonezii i-au pus gând rău directorului general de la Renault. Curg informaţiile compromiţătoare la adresa celui mai bine plătit manager din industria auto.

 

Directorul Renault-Nissan Carlos Ghosn, arestat de aproape două luni în Japonia, ar fi primit în mod necorespunzător un pachet compensatoriu de 7,8 milioane euro (9 milioane de dolari) de la joint-venture-ul dintre Nissan Motor Co și Mitsubishi Motors Corp, potrivit Reuters.

O anchetă comună a celor două companii a constatat că Carlos Ghosn, destituit ca președinte de la ambele companii de automobile, şi-a acordat despăgubiri fără a discuta cu ceilalți doi membri ai consiliului de administrație, CEO-ul Nissan Hiroto Saikawa și directorul executiv al Mitsubishi Motors, Osamu Masuko.

Nissan deține o participație de control la Mitsubishi Motors. Ghosn, arestat și reținut la Tokyo din 19 noiembrie, a fost acuzat că nu şi-a plătit corect impozitele pe salariu timp de opt ani, până în martie 2018 și a transferat către Nissan pierderile de investiții personale în timpul crizei financiare globale.

Articolul precedentSituaţie fără precedent la Davos. Liderii planetei, mesaj neaşteptat
Articolul următorUn bulgar negociază preluarea Telekom România