Șoferii din țara noastră mai beneficiază doar două luni de schema de compensare cu 50 de bani pe litrul de carburant! Cu toate acestea, prețurile la pompă continuă să crească, iar litrul de motorină a depășit din nou pragul de 8,5 lei. Și prețul benzinei este acum mai mare.

În stațiile de alimentare din țară carburanții s-au scumpit din nou. Prețul benzinei era, vineri dimineață, aproape de pragul de 7 lei, iar motorina a depășit 8,5 lei/l.

Comparativ cu luna trecuta, pretul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 4.5%, ceea ce inseamna ca un plin (50 de litri) costa astazi cu 15.0 lei mai mult decat in urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, pretul mediu al unui litru a crescut cu 5.1%, ceea ce inseamna ca un plin (50 de litri) costa astazi cu 20.5 lei mai mult decat in urma cu 30 de zile.

În aceasta perioada Romania se afla pe locul al 8-lea in Uniunea Europeana in topul tarilor cu cea mai ieftina benzina, dupa Bulgaria, Croatia, Cipru, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

In cazul motorinei, tara noastra este situata pe locul 6 intre statele Uniunii Europene in ceea ce priveste cel mai mic pret la acest tip de combustibil, dupa Bulgaria, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

Comparativ cu celelalte tari UE, Romania se claseaza pe locul 9 la benzina fara taxe, ca fiind cea mai ieftina, dupa Bulgaria, Croatia, Cipru, Franta, Ungaria, Malta, Slovacia, Slovenia, in timp ce motorina fara taxe comercializata la noi este pe locul al 8-lea in topul celor mai mici preturi, dupa Bulgaria, Croatia, Franta, Ungaria, Malta, Slovacia, Slovenia.

Măsura cu 50 de bani este în vigoare până la finalul anului.

Imagine

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentControversa PENSIILOR: procentul real de majorare – Totul depinde de banii de la buget, cine face calculele greșit
Articolul următorFiecare român ar putea avea un cont bancar gratuit, fără comisioane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau