Marcel Boloș spune că proiectul legii salariului minim merge mai departe și că deciziile au fost luate deja de politicieni. În plus, dă asigurări că patronatele au fost prezente la discuții, așa că nu ar trebui să existe nemulțumiri.

„Decizia, eu știu că este de la ultma ședinta a consiliului tripartit. S-a aprobat si trebuie pusa in aplicare. Decizia este luata cu data de 1 iulie.

 În discuțiile care au avut loc la nivelului consilului national tripartit au fost prezente atat patronatele cat si sindicatele și pana la urma trebuie sa ne aliniem si cu ceea CE inseamna salariul minim la nivelul Uniunii europene daca vrem cu adevarat convergenta nominala si aderarea la zona euro.

De ce cumpără străinii datoria României. Șeful Trezoreriei explică

Este un termen in care mediul de afaceri se pregateste pentru a transpune nivelul salariul minim pe economie si a-și reajusta planul de afaceri in functie de aceste costuri suplimentare care apar cu forta de munca. 

Avem negocierea in perioada iulie pana in septembrie cand definitivam traiectoria de deficit bugetar si perioada de timp in care se va realiza”, a declarat ministrul Finanțelor Marcel Boloș. 

Articolul precedentCum arată antreprenorul român care activează în turism? Mai toți au altă pregătire de bază
Articolul următorNoua Lege a pensiiilor. Ce tip de concedii vor fi considerate perioadă contributivă la pensie