Casa Națională de pensii a transmis că a făcut demersurile necesare pentru a asigura plata tuturor drepturilor aferente lunii decembrie, în contextul protestelor și grevei salariaților din casele teritoriale de pensii.

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.  

În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol, a transmis Casa Națională de Pensii.

Anunțul vine în condițiile în care angajații din instituții aflate în subordinea Ministerului Muncii au anunțat că plata la timp a unor drepturi precum alocațiile și indemnizațiile pentru persoanele cu handicap ar putea avea sincope pe perioada  grevei pe care au declanșat-o.

Articolul precedent1 Decembrie la Realitatea PLUS – Sărbătoare unică a identității naționale și suveranismului
Articolul următorReforma pensiilor, pusă la zid de agențiile de rating financiar. Planurile Guvernului nu par credibile