Viitoarea criptomonedă Libra nu va fi lansată înainte să primească toate aprobările și să elimine îngrijorările și nu intenționează să intre în competiție cu monedele suverane, a declarat, luni, un director din Facebook, compania care a inițiat proiectul viitoarei monede virtuale.

 

David Marcus, directorul Facebook care se ocupă cu lansarea Libra, moneda digitală a companiei, a declarat că lansarea Libra se va întâmpla după mai multe teste.

Directorul Facebook spune că Libra nu este creată pentru a concura cu monedele ţărilor sau pentru a interfera cu politica monetară.

”Asociaţia Libra, care va administra rezervele Libra, nu intenţionează că concureze cu nicio monedă suverană sau să intre în arena politicii monetare. Politica monetară este în mod corect atribuţia băncilor centrale”, spune Marcus, potrivit unei declaraţii pregătite pentru Comisia bancară din Senat.

Moneda virtuală Libra nu va fi lansată „până nu vor fi abordate în totalitate” preocupările în materie de reglementare, a declarat luni David Marcus, directorul Facebook responsabil de tehnologia criptografică blockchain.

Proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, „nu poate merge mai departe” până când nu vor fi eliminate „preocupările grave”, a afirmat, la rândul său, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale din SUA (Fed). „Libra generează preocupări grave privind sfera privată, privind acţiuni de spălare de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară. Nu cred că acest proiect poate merge mai departe” fără abordarea acestor preocupări, a declarat Jerome Powell în cursul unei audieri în Comisia pentru Servicii Financiare din Camera Reprezentanţilor.

Articolul precedentAngajații din CNAIR cer salarii mai mari. Protest la biroul lui Răzvan Cuc
Articolul următorANAF pregăteşte „lista albă” a celor mai buni plătitori de taxe şi impozite