Cum și facturile la curent, dar și cele la întreținere au explodat, am ajuns să ne temem să mai băgăm ceva în priză. Bătrânii cu pensii mici au renunțat la electrocasnice și fac treaba la mână, ca în tinerețe. Însă nu este nevoie să facem sacrificii atât de mari ca să facem economie și să plătim facturi mai mici. Un ghid de economisire a apei realizat de jurnaliștii Realitatea Plus Alexandra Alexandrescu și Iordache Coman.

Bucătăria este camera cu cel mai mare consum de energie electrică din majoritatea gospodăriilor.

Frigiderul, plita electrică, mașina de spălat, cuptorul cu microunde ori prăjitorul de pâine sunt doar câteva dintre electrocasnicele care se regăsesc în cele mai multe case. În funcție de tipul acestora, consumul, dar și sfaturile pentru economisire pot arăta complet diferit.

Daca aveți de ales între un cuptor electric și unul cu microunde, alegeți-l pe cel cu microunde, al cărui consum este de 3 ori mai mic. Dacă aveți cuptor pe gaze, asigurați-vă că ușa se închide etanș, astfel încât să nu fie pierderi de căldură.

Trecem de la cuptor la mașina de spălat. Specialiștii au mai multe recomandări chiar și atunci când vine vorba despre spălatul hainelor murdare. În plus, specialiști recomandă electrocasnicele cu un consum cât mai redus.

Chiar dacă nu îl putem scoate din priză aproape niciodată, există câteva trucuri prin care putem să reducem și consumul frigiderului.

Așadar, nu este nevoie să scoateți frigiderele din priză, să nu mai gătim sau să mâncăm doar alimente reci. Este suficient să respectați sfaturile specialiștilor și veți reuși să economisiți mai mult în factură de la o lună la alta.

Articolul precedentSEMNAL de la Cotroceni despre creșterea salariilor demnitarilor: Datoria publică, uriașă – Cine e de vină pentru nivelul inflației
Articolul următorANAF pornește pe urmele comercianților online. De azi, orice plată ramburs este raportată la fisc