Licitaţia pentru redeschiderea circulaţiei feroviare pe podul de la Grădiştea de pe linia Bucureşti – Giurgiu s-a anulat după ce nu a fost depusă nicio ofertă. Valoarea contractului pus la bătaie de CFR SA şi finanţat din fonduri europene se ridica la 400 de milioane de lei (84 milioane de euro). Reprezentanţii CFR SA au spus că licitaţia va fi reluată.
„La procedura de licitaţie deschisă, organizată de CFR SA, pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie lucrări pentru modernizarea liniei CF București Nord – Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră”, Lot 1: Redeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ, s-au înscris 9 operatori economici care au solicitat și primit clarificări, însă niciun operator economic, dintre cei înscrişi la procedura de licitaţie, nu a încărcat oferta în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP). În această situație, procedura de licitatie deschisă se va relua, conform prevederilor legale”, a spus Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA.

CFR Infrastructură a publicat pe 22 august anunţul de licitaţie pentru redeschiderea circulaţiei pe linia ferată Bucureşti – Giurgiu prin reconstrucţia podului feroviar peste Argeş. Durata contractului era de 82 luni din care: 4 luni proiectare, 18 luni execuție lucrări şi 60 luni perioada de garanție.

Podul de la Grădiștea, o fantomă

Fantoma podului feroviar de la Grădiștea arată căt de degradată este infrastructura feroviară din România.

Timpul a stat în loc, nu s-a reparat nimic în cei 14 ani. Astăzi, din podul luat de ape a mai rămas un pilon, iar lipsa acestuia prelungește semnificativ distanța pe cale ferată dintre București și Giurgiu, trenurile fiind obligate să ocolească pe la Videle, adică 74 de kilometri, drumul pe calea ferată fiind de 118 kilometri.

De când calea ferată dintre Giurgiu București nu mai este funcțională, mii de locuitori din județul Giurgiu fac naveta zilnic la București cu microbuzul sau cu autoturismele proprietate personală, și asta în condițiile în care prețul la un bilet la transportul cu microbuzele este de 18 lei pentru 60 de kilometri, cel mai mare preț pe țară raportat la numărul de kilometri.

Articolul precedentRomânia, cea mai dinamică piaţă auto din Europa, în octombrie
Articolul următorIsărescu: „Războiul dintre sistemul bancar și clienți nu este benefic pentru nimeni”