Bursele asiatice au înregistrat scăderi pe linie miercuri, după prăbușirea de peste 3% a bursei americane din ziua anterioară. Se așteaptă ca și bursele din Europa să deschidă pe minus. Explicația pentru cutremurul de pe piețele financiare constă în scaderea drastică a randamentelor pe termen lung ale Trezoreriei SUA, care a alimentat noi îngrijorări ale investitorilor cu privire la o recesiune economică globală.

Potrivit Reuters, este de așteptat ca acțiunile europene să se deschidă în scădere miercuri: FTSE din Marea Britanie pierde 0,9%, DAX Germania pornește cu un minus de 1,2%, iar indicele CAC din Franța are un start negative de 1%.

Temerile legate de slăbirea creșterii economice globale sunt dublate de îndoielile tot mai mari că Washingtonul și Beijingul vor putea încheia un acord comercial substanțial în perioada de armistițiu de o lună convenită de liderii celor două state la summitul din Argentina.

Indicere MSCI pentru Asia-Pacific a pierdut 1.5 procente, în timp ce bursa japoneză Nikkei a pierdut 0,5%. Scăderi au înregistrat și Indicele Shanghai – minus de 0,6%, precum și bursa australiană – minus 0,8%.

Articolul precedentMinistrul de Finanțe a făcut anunțul! Când va fi adoptat bugetul pe 2019
Articolul următorINS: Afacerile din turism au crescut cu peste 10%