Piața de capital și-a înființat propria firmă de comunicare: Asociația pentru Relații cu Investitorii – ARIR

O suită de companii listate sau cu potențial de listare și persoane fizice administratori și specialiști în comunicare (IR) au fondat Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR). Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management Ltd UK Sucursala București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearoelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Raduță și Tony Romani.

ARIR este o organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii si guvernanța corporativă. Ulterior inființării, în cadrul asociației sunt invitați să adere noi membri, companii listate la bursă sau care intenționează să se listeze, precum și specialiști în IR, pentru un grad mai înalt de reprezentativitate și impact asupra comunității pieței de capital, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori București.

„Mă bucur că acestei inițiative pe care Bursa de Valori București a susținut-o încă de la început i s-au alăturat companii listate mari și companii cu potențial de listare, precum și profesioniști în acest domeniu. Îmbunătățirea transparenței companiilor listate răspunde exigentelor investitorilor, fie că vorbim de cei internaționali sau locali, instituționali sau individuali. O mai bună înțelegere a activității operaționale și a strategiei unei companii poate avea impact asupra evaluării acesteia”, sustine Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

„Implementarea celor mai bune practici de IR înseamnă creșterea transparenței companiilor listate prin îmbunătățirea tehnicilor de comunicare cu investitorii, utilizarea de noi instrumente și inovare în domeniu. Toate acestea sunt atribute cuantificate de către investitori și influențează percepția lor fata de emitenți sau potențiali emitenți. Oportunitatea unui astfel de proiect vine in contextul creșterii vizibilității pieței de capital românești pe plan internațional din ultimii ani, recentelor listări ale companiilor private si interacțiunii tot mai frecvente dintre investitori cu companiile locale”, consideră Daniela Șerban, Președinte ARIR.

ARIR a fost înființată cu sprijinul profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) din cadrul companiilor listate, companiilor interesate de listare la bursa, fondurilor de investiții, precum si companiilor de consultanță în domeniu.

Prin intermediul asociației, profesioniștii în IR vor contribui la elaborarea si implementarea celor mai bune practici de comunicare cu investitorii, creșterea gradului de transparență a companiilor listate si conformare cu principiile de guvernanta corporativă, cu scopul de a oferi investitorilor și acționarilor elemente esențiale ale unei decizii informate de investire.

Activitatea asociației se va concentra pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective:

  • Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
  • Prezentare – Îmbunătățirea modului de prezentare a companiilor;
  • Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
  • Comunicare – Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști;
  • Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

Membrii fondatori au desemnat următorul Consiliu Director al ARIR: Daniela Șerban, Președinte – Independent (McGuireWoods), Adrian Tănase (Bursa de Valori București), Ioana Birsu (Franklin Templeton), Viorel Vasiu (Transelectrica) si Tony Romani – Independent (Electrogrup).

ARIR își propune, de asemenea, să fie o platformă prin care companiile listate să recruteze angajați pentru activitățile de relații cu investitorii.

Articolul precedentÎn plasa intervențiilor BNR. Fără noi bani în piață, ROBOR urcă pe aproape toate intervalele
Articolul următorCursul leului urcă implacabil spre 4,67 lei/euro

Comments are closed.