Bursa de Valori Bucureşti a atins  maxime istorice la finele lunii mai pe indicele care include şi dividendele, după o creştere cu aproape 20 de procente înregistrată în primele cinci luni ale acestui an, arată raportul lunar al instituţiei.

„Indicele BET-Total Return (BET-TR), care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a depăşit pentru prima dată pragul de 13.000 de puncte, ceea ce înseamnă o creştere de 19,8% de la începutul anului. Luna mai s-a remarcat şi prin volumele de tranzacţionare ridicate şi a fost singura luna de până acum din 2019 în care lichiditatea lunară pe segmentul de acţiuni a depăşit un miliard de lei, după ce numai în ultima săptămână a lunii au avut loc două şedinţe de tranzacţionare de peste 100 de milioane de lei”, se spune în raport.

Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, susţine că randamentul total de 19,8% oferit de la începutul anului de BET-TR investitorilor reprezintă una dintre cele mai bune performanţe bursiere din regiune.

Toţi indicii au avut creşteri de două cifre după primele cinci luni.

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti a fost de 20,1 miliarde euro după primele cinci luni ale anului, cu exact 2 miliarde de euro peste valoarea de la finalul anului trecut.

BVB este una dintre companiile incluse în indicele BET, cel mai important indice al pieţei. Compania este inclusă şi în alţi indici locali, dar şi în indici care urmăresc evoluţia burselor de valori listate, precum FTSE / Mondo Visione Exchanges sau Dow Jones Global Exchanges.

Articolul precedentCe se întâmplă cu programul „Prima Casă”, schimbat în „O familie, o casă”
Articolul următorCale ferată de mare viteză între Bulgaria și Istanbul cu bani europeni