Bursa de Valori Bucureşti a închis pe verde şedinţa scurtă din 24 decembrie, care se încheie la ora 14:00. După un debut modest, toţi indicii sunt pe verde, la fel ca şi acţiunile băncilor care au fost puternic afectate de „săptămâna neagră”, ca urmare a ordonanţei prin care guvernul a introdus noi taxe asupra băncilor, companiilor de energie şi telecom.

Ora 14:00 Toţi indicii au avut creşteri semnificative, de aproape 6,94%, cu BET la 4,26%, în timp ce indicele BET-NG, cel care urmereăşte evoluţia titlurilor companiilor de energie, a revenit pe verse, cu un plus de 5,56%. Indicele BET FI, cel care urmăreşte evoluţia SIF-urilor, a închis la 5,20%, deşi a început „pe roşu”.

Acţiunile Băncii Transilvania şi BRD, care au suferit cele mai severe corecţii săptămâna trecută, au creşteri semnificative, de 11,11% şi, respectiv, 10,13%.

Ora 12:00 Toţi indicii au creşteri semnificative, de peste 3%, cu BET la 4,26%, în timp ce indicele BET-NG, cel care urmereăşte evoluţia titlurilor companiilor de energie, a revenit pe verse, cu un plus de 2,83%. Indicele BET FI, cel care urmăreşte evoluţia SIF-urilor, era singurul „pe roşu” – 1,10%.

Acţiunile Băncii Transilvania şi BRD, care au suferit cele mai severe corecţii săptămâna trecută, au creşteri semnificative, de 7.33% şi, respectiv,8,03%.

Ora 10:30 Indicele BET este 1,66%, în timp ce indicele BET-NG, cel care urmereăşte evoluţia titlurilor companiilor de energie era uşor peste 0. Indicele BET FI, cel care urmăreşte evoluţia SIF-urilor, era singurul „pe roşu” – 1,10%.

Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti a scăzut săptămâna trecută cu 15,54% de la 162,02 miliarde de lei cât era luni, la 136,84 miliarde de lei vineri, după ce Guvernul a anunţat că va adopta o serie de măsuri fiscal – bugetare, printre care taxarea activelor bancare şi plafonarea preţului gazelor.

Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost în această săptămână cele ale Băncii Transilvania. Valoarea tranzacţiilor cu aceste titluri a depăşit 298,3 milioane de lei, însă acţiunile s-au depreciat cu 23,73%, potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi citate de Agerpres.

De asemenea, schimburile cu titluri BRD au fost de 97,902 milioane de lei, iar acţiunile băncii au scăzut cu 23,65%.

Bursa de la Bucureşti a închis săptămâna cu scăderi semnificative pe toţi indicii bursieri, de la 3,6% pe indicele BET-FI al SIF-urilor la 5,06% pe indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 companii.

 

Articolul precedentBNR lansează o nouă monedă
Articolul următorIndicele Robor la trei luni a scăzut la 3,03%