Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a terminat ziua de joi pe minus, cu o scădere de 1,91% a indicelui principal BET. Romgaz, -6,91%, şi Fondul Proprietatea, -4,09%, au avut printre cele mai importante scăderi.

Marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate.

Miercuri, BVB a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%, pierzând aproape tot câştigul din acest an. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, şi OMV Petrom, -12,97%, au avut printre cele mai mari scăderi.

Joi, bursa a continuat să scadă, indicele BET închizând ziua la -1,91%. Romgaz, -6,91%, Fondul Proprietatea, -4,09%, şi Oltchim, -14,91%, au avut printre cele mai importante scăderi.

De cealaltă parte, companii precum Alro, +2,33%, Transelectrica, +4,57%, şi Patria Bank, +3,51%, au înregistrat printre cele mai mari avansuri.

Articolul precedentCartel Alfa, împotriva modificărilor legislative anunțate de Guvern
Articolul următorPwC: Modificările fiscale, la limita infringementului