Sectorul turistic din Bulgaria a raportat cel mai dificil sezon de vară înregistrat vreodată, pierderile ajungând la aproape 80%, față de anul trecut, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19). În plus, aproximativ 30% dintre cei angajați în turism și-au pierdut locurile de muncă, transmite Novinite, preluat de Ziare.com.

„Ceea ce putem spune despre acest sezon de vară este că a fost cel mai dificil și, de asemenea, absolut neobișnuit pentru economia bulgară, europeană și internațională. În ceea ce privește situația din Bulgaria, cei implicați în sectorul turistic și Guvernul au făcut multe eforturi”, a afirmat directorul Consiliului Național al Turismului, Polina Karastoyanova.

Potrivit oficialului, în perioada 2018 si 2019, peste nouă milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria, iar oficialii din Ministerul Turismului mizau pe o creștere de 10% anul acesta.

Estimările arată scăderea numărului de turiști cu aproape 80% în acest sezon de vară. În plus, aproape 25-30% dintre angajații din turism și-au pierdut locurile de muncă.

„Aceste scăderi nu sunt doar în Bulgaria, ci și in alte destinații competitive”, a precizat Karastoyanova, explicând că în prezent se lucrează la un plan privind gestionarea sezonului de iarnă și a celui din vara viitoare.

Bulgaria, țară cu o populație de aproape 7 milioane de locuitori, a fost afectată de pandemia de coronavirus într-o măsura relativ mică până acum, dar numărul cazurilor detectate a crescut în ultimele săptămâni.

Potrivit site-ului worldometers.ro, de la începutul pandemiei și până în prezent, Bulgaria a înregistrat 19,573 și 785 de decese, în vreme ce numărul eprsoanelor vindecate a ajuns la 14,013.

Articolul precedentCURS VALUTAR Euro, un nou record – 4,875 lei, la finalul unei săptămâni nefaste pentru moneda națională
Articolul următorRomânia va beneficia de un împrumut de 4,1 miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Banii vin în sprijinul atenuării șomajului cauzat de COVID