Reexaminarea legii bugetului pentru 2019 a fost respinsă în Comisiile de specialitate ale Parlamentului. 

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a afirmat că toate creșterile salariale prevăzut sunt acoperite prin Legea bugetului de stat. ”Cifrele bugetare rămân aceleași”, a afirmat acesta.

”A fost un raport aprobat fără emoții. Sperăm după ședință să trimitem legea bugetului spre promulgare”, a precizat Teodorovici

Întrebat ce spune despre afirmațiile președintelui Iohannis privind faptul că lipsesc bani de la pensii, ministrul de Finanțe a spus: ”Nu aș putea să spun ce logică are președintele. Sunt aprecieri general. Nu face referiri concrete. Vedeți amendamentele depus! Sunt amendamente fără ros, totul este făcut în bătaie de joc”, a declarat Eugen Teodorovici, adăugând că președintele nu a cerut o discuție cu Guvernul, cu ministrul de Finanțe, pentru a exlica care este logica sa și ce întrebări are.

”Toate creșterile de pensii și salarii sunt acoperite. Până astăzi nu am avut sincope în a finanțe aceste drepturi bănești pentru populații. Plata s-a făcut la timă. Mergem înainte”, a completat acesta.

Începând cu ora 10,00, Comisiile reunite de buget-finanţe au reanalizat proiectul pentru întocmirea unui raport, care va fi supus votului plenului reunit.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019, evidenţiind că alocarea resurselor bugetare este „fundamentată pe o prognoză nerealistă”, afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că bugetul a fost elaborat „foarte bine” şi nu poate fi modificat din cauza „mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României”, scrie agerpres.ro.

Articolul precedentIndicele ROBOR la 3 luni a crescut la 3,06%
Articolul următorUngaria va cumpăra gaze naturale din Marea Neagră