Bugetul UE, pe agenda Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis paricipă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde se va discuta despre viitorul buget multianual al UE pentru perioada 2021 – 2027, combaterea schimbărilor climatice, precum şi relaţiile externe ale Uniunii.

”Preşedintele Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la Summitul Euro în format extins, precum şi la reuniunea Consiliului European – articolul 50, care va avea loc în contextul rezultatelor alegerilor anticipate din Marea Britanie”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, preşedintele României va pleda pentru un buget ambiţios care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor.

,,Referitor la combaterea schimbărilor climatice, preşedintele României va pleda pentru continuarea eforturilor la nivelul Uniunii pentru definirea măsurilor menite a sprijini tranziţia către o neutralitate climatică, în vederea adoptării Strategiei pe termen lung a Uniunii Europene privind schimbările climatice, în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine că este esenţial să existe o înţelegere comună asupra principiilor şi condiţiilor care să permită statelor membre să contribuie în mod echitabil la obiectivul Uniunii privind o economie circulară şi neutră din punct de vedere al impactului asupra climei”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

 

Articolul precedentMinistrul de Finanţe: Nu vom introduce taxe noi în 2020
Articolul următorCîțu s-a împrumutat de 500 de milioane de lei de la bănci