Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, suplimentarea cu 50 de milioane de lei a bugetului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), din Fondul de rezervă bugetară. Banii reprezintă, de fapt, sprijinul direct oferit Republicii Moldova, pentru a răspunde nevoilor urgente de sprijin cu care se confruntă ţara vecină.

Potrivit unui comunicat al Executivului, România şi-a asumat un rol central în lansarea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova cu prilejul Conferinţei internaţionale desfăşurate la Berlin în luna aprilie, co-organizată de ţara noastră împreună cu Germania şi Franţa, unde a anunţat un sprijin bugetar de 10 milioane de euro pentru Chişinău.

„Acordarea de asistenţă financiară reconfirmă, în relaţia cu Republica Moldova, rolul esenţial al României în asigurarea stabilităţii şi dezvoltării acestei ţări şi este de natură să genereze un efect multiplicator prin încurajarea suplimentării asistenţei din partea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova”, se arată în comunicatul citat de Agerpres. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMarius Budăi, noi detalii despre ajutorul financiar de 700 de lei – Când ajung banii la toți beneficiarii
Articolul următorStare de URGENȚĂ energetică în Ungaria! Efectele războiului prelungit din Ucraina: prețuri crescute DRAMATIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau