Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost aprobat, în şedinţa de vineri, a Consiliului General, în unanimitate, cu 51 de voturi „pentru”. Anterior, proiectul s-a lovit de trei respingeri consecutive.

La proiectul iniţial au fost aduse două amendamente, unul susţinut de primarul general Nicușor Dan şi un altul propus de grupurile PSD şi PNL.

Consilierii municipali PSD şi PNL au susţinut alocarea suplimentară a sumei de 240 milioane de lei pentru subvenţia la termoficare, a 200 de milioane de lei pentru subvenţia la transportul public, precum şi a 150 de milioane de lei pentru plata parţială a restanţelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilităţi.

Totodată, ei au susţinut alocarea a 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, a 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea şi a unor sume pentru proiectul Penetraţie Ciurel – Autostrada A1 – Pod Ciurel.

Prin amendamentul PSD şi PNL, bugetul Proedus se va diminua cu 25 de milioane de lei, al ARCUB cu 17 milioane lei, al ALPAB cu 20 de milioane de lei, al Creart cu 13 milioane lei.

Se mai diminuează cu 30 de milioane de lei banii destinaţi Administraţiei Străzilor, dintre care 14,5 milioane de la obiectivul „Indicatoare rutiere trecere de pietoni echipate cu lămpi cu leduri alimentate de panouri fotovoltaice inclusiv stâlpi”.

Lista tăierilor nu se opreșete însă aici. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va avea un buget diminunat cu 20 de milioane de lei şi de la.

De asemenea, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială va fi majorat cu 200 de milioane de lei.

În buget este inclus şi un împrumut de 258 de milioane de lei, pe care PMB urmează să îl contracteze. 

Articolul precedentPrimii la majorări. Ce bugetari primesc 30% în plus salariu, dar și sporuri majorate?
Articolul următorCiolacu, despre cheltuielile pentru apărare: S-au făcut multe plăți în lunile ianuarie și februarie, am avut un deficit de 1,7%