Banca Transilvania (BT) a devenit cel mai mare grup bancar din România, după preluarea activelor Bancpost, iar până la 31 decembrie acest an urmează să aibă loc fuziunea prin absorbţie cu Bancpost, sub condiţia obţinerii aprobării din partea Băncii Naţionale a României, arată proiectul de fuziune publicat pe site-ul BT.

Bancpost, aflată aproape în faliment și cercetată pentru o fraudă de aproape 350 milioane de euro, va fi radiată din Registrul Comerțului.

Banca Transilvania a anunţat în noiembrie anul trecut că achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, iar anul acesta a cumpărat restul acţiunilor.

”La această dată, Bancpost SA îşi încetează existenţa, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidare şi transmiterea universal a întregului său patrimoniu către Banca Transilvania, care astfel dobândeşte drepturile şi este ţinută de obligaţiile Bancpost”, arată documentul. BT.

”Urmare a absorbţiei Bancpost, BT doreşte să-şi consolideze poziţia pe piaţa serviciilor financiar-bancare ca instituţie financiară solidă, capabilă să facă faţă atât perioadelor de creştere, cât şi perioadelor de declin din economia românească, cu focus pe activitatea de creditare şi alte activităţi de servicii financiare adiacente, oferind pachete de servicii avantajoase clientele de pe piaţa din România”, subliniază managementul BT.

De asemenea, capitalul social al Băncii Transilvania se va majora cu 2,6 milioane lei ca urmare a procesului de fuziune.

În anul 2017, Grupul Eurobank a demarat procesul de vânzare a acţiunilor pe care le deţine în subsidiarele din România (Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN) şi ieşirea de pe piaţa românească. Documentele tranzacţiei au fost semnate pe 24 noiembrie 2017.

Acţionarii băncilor au aprobat în luna aprilie a acestui an iniţierea fuziunii prin absorbţie.

 

Articolul precedentOra de iarnă-vară, la discreția fiecărui membru UE. Aprilie 2019, data limită pentru o decizie
Articolul următorPopulația dă 10% din salariu pe medicamente

Comments are closed.