Grupul Jaguar Land Rover a raportat pierderi de aproape 4 miliarde de euro în ultimele 3 luni ale anului trecut, continuând declinul accelerat din 2018. JLR anunțase recent că va concedia 4.500 de angajați din Marea Britanie pentru a reduce costurile și pierderile.

Anul 2018 a fost un adevărat fiasco pentru Jaguar Land Rover, grupul fiind puternic afectat de vânzările diesel slabe și de incertitudinea legată de Brexit.

Constructorul a raportat pierderi uriașe de circa 3.8 miliarde de euro în ultimul trimestru din 2018, în ciuda eforturilor sale de reducere a costurilor.

Vânzările și veniturile au fost și ele în scădere pe final de 2018, iar acest an este unul crucial pentru Jaguar Land Rover.

La începutul lui 2019, JLR anunțase că va concedia circa 10% dintre angajații din Marea Britanie, adică aproximativ 4.500 de oameni.

Patronii de Tata Motors au transmis că vor să redreseze situația JLR prin reduceri drastice ale costurilor și continuarea programelor de economii. Astfel, în următorul an și jumătate, JLR ar urma să economisească aproximativ 3.5 miliarde de euro.

Jaguar Land Rover a anunțat recent că pregătește un plan de investiții masive în următoarea perioadă. Britanicii vor să lanseze 4 modele noi în 5 ani și, în plus, fiecare model din grup ar urma să primească o generație nouă până în 2024.

Articolul precedentAlte 3 secțiuni din Autostrada Transilvania intră în linie dreaptă
Articolul următorAvertisment pentru Guvern de la un membru în conducerea BNR