Breșă de securitate pentru Google: 500.000 de utilizatori ai serviciului Google+, posibil afectați

O breșă în sistemul de securitate al Google a expus informații despre conturile a 500.000 de utilizatori, a declarat, luni, compania, anunțând o serie de schimbări ale setărilor de confidențialitate și încetarea serviciului Google+ pentru consumatori.

Problema din platforma dezvoltatorului Google ține de rețeaua sa socială, Google+, și a făcut ca informații cum ar fi numele unui utilizator, adresa de e-mail, ocupația, sexul și vârsta să devină vulnerabile la un atac, relatează CNBC. Cu toate acestea, compania a declarat că nu a găsit nici o dovadă că datele au fost accesate sau utilizate necorespunzător.

Este o greșeală rar întâlnită la Google, care a reușit să evite astfel de situații care au afectat puternic alte companii de social media. Facebook a dezvăluit o astfel de breșă de securitate în ultima lună, alimentând semnele de întrebare ridicate în martie, când a fost dezvăluită scurgerea de informații către Cambridge Analytica. Twitter a dezvăluit, la rându-i, o eroare în platforma de dezvoltatori, luna trecută.

Acțiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au scăzut cu peste 2% imediat după anunț, însă au recuperat, la finalul sesiunii de tranzacționare, peste o jumătate din terenul pierdut inițial, la 1.149 de dolari.

Publicația The Wall Street Journal a fost prima care a raportat breșa și a adăugat că oficialii Google au nu au divulgat incidentul la vremea lui din teama față  organismele de reglementare guvernamentală. Compania a declarat pentru WSJ că nu a dezvăluit incidentul deoarece nu a putut identifica cu precizie utilizatorii afectați, nu a putut găsi dovezi ale utilizării incorecte și nu a putut identifica acțiunile care trebuie luate de dezvoltatori sau utilizatori în vederea soluționării problemei.

Google va închide serviciul social media Google+ pentru consumatorii de retail, au declarat oficialii companiei, în următoarele 10 luni. Utilizatorii vor putea descărca și migra datele lor către un alt serviciu. Versiunea pentru companii a Google+ va rămâne activă.

Articolul precedentREVISTA PRESEI – „Companiile de stat consideră că pot să nu-şi plătească taxele”
Articolul următorDuș rece pentru Guvernul Dăncilă: FMI reduce estimarea creșterii PIB la 4%

Comments are closed.