Brăila este în centrul unor proiecte de infrastructură care-l vor transforma în unul dintre cele mai importante noduri rutiere din România. Pe harta proiectele de infrastructură ale României apar cinci drumuri de mare viteză care să lege Brăila de restul țării. Se pare că modernizarea infrastructurii rutiere din această zonă se face și la sugestia NATO. 

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a explicat într-un interviu pentru Ziare.com de ce este atât de important din punct de vedere al infrastructurii rutiere acest oraș.

”Zona Brăila-Galați este o aglomerație urbană importantă pentru România și este oarecum logic să fie multe proiecte rutiere. Însă, și acestea trebuie făcute cu cap. Dacă fiecare este gândit așa, de unul singur, să unim punctul A de punctul B, dar nu ne gândim la ce este în jur, ajungem să plecăm de exemplu de la Râmnicu Sărat sau Focșani sau de la Buzău spre Brăila, ajungem pe drumul expres într-un giratoriu apoi mergem pe o centură 1+1, apoi pe două benzi, apoi pe alt drum expres. Este important să fie și integrate aceste proiecte. 

Pe termen mediu și lung, aceste proiecte de drumuri de mare viteză trebuie realizate pentru că este o zonă importantă strategic aproape de granița cu Ucraina, aproape de Moldova, porturile din zonă s-au dovedit a fi extrem de importante în contextul războiului dată fiind necesitatea de a transporta cerealele din Ucraina spre Marea Neagră. Fiind blocate porturile din Ucraina, foarte multe au ajuns chiar și la Galați.

Pe de altă parte, până la urmă, este granița NATO acolo la Galați și e important să se ajungă rapid și economic și militar în acel punct.

Astfel că eu cred că drumurile rapide din zona Brăila-Galați se vor face.

Dar pentru astfel de proiecte avem nevoie și de politicieni care să muncească pentru realizarea acestora pentru că, până acum, majoritatea proiectelor de acest fel sunt doar pe hârtie.

La Galați, din oraș, se vede Moldova. Acolo e și baza militară de la Smârdan, practic este granița NATO, iar aliații ne-au transmis că e vital să avem o infrastructură rapidă și civilizată astfel încât și ei să poată să aducă echipamente și în caz de situații de război sau de altă natură – sperăm să nu fie cazul – să poată ajunge rapid în orice punct în acea zonă”, a explicat Horațiu Cosma.

Pe hartă apar cinci drumuri de mare viteză. Patru sunt drumuri expres, iar al cincilea a fost denumit „Transregio”.

Astfel, din Brăila pornesc practic următoarele drumuri:

  • Drumul Expres Brăila-Focșani
  • Drumul Expres Brăila-Buzău
  • Drumul Expres Galați-Brăila
  • Drumul Expres Brăila-Tulcea
  • Drumul expres TransRegio Brăila-Călăraşi

 

Articolul precedentMai multe produse alimentare vor DISPĂREA de la rafturi! Românii riscă să mănânce mai puțin și mai prost: care este CAUZA
Articolul următorPorcul românesc dispare din magazine. Câtă carne importăm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau