Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că inspectorii ANAF au încheiat anul trecut cu o valoare a constatărilor suplimentare de 11 miliarde de lei. Pentru 2024, Boloș are drept obiectiv ca valoarea medie a încasărilor lunare să ajungă la 40 de miliarde de lei.

Marcel Boloş a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, informaţii despre activitatea Inspecţiei Antifraudă şi a Inspecţiei Fiscale.

Astfel, anul trecut au fost făcute 20.813 de inspecții fiscale, cu o valoare a veniturilor constatată suplimentar de 2,6 miliarde lei, din care 500 de milioane doar în decembrie.

Cea mai importantă constatare de pe luna decembrie este în industria prelucrătoare, 160 de milioane de lei în domeniul taxei pe valoarea adăugată”, a afirmat ministrul Finanţelor.

El a prezentat şi verificările Inspecţiei Fiscale care nu au constatat în deplasarea la sediul contribuabilului.

“De asemenea, tot pe zona de inspecţie fiscală s-au realizat verificări, documentare se cheamă. E o formă de inspecţie fiscală care nu constă în deplasarea la sediul contribuabilului – 20.059 astfel de verificări documentare cu o valoare a veniturilor suplimentare de un miliard de lei, în luna decembrie 908 şi constatări suplimentare de 57 de milioane de lei. Mai avem  notele de conformare, aşa zisele  atenţionări pentru contribuabili,  în cursul anului trecut am avut  12.600 de astfel de sesizări, în valoare  tot un miliard de lei şi acum Inspecţia Antifraudă  – 33.826 de inspecţii antifraudă şi  valoarea constatărilor a fost de şase miliarde de lei”, a declarat Marcel Boloş.

El a adăugat că în 2023 au fost făcute 87.000 de inspecţii fiscale şi inspecţii antifraudă.

“Închidem anul 2023 cu aproximativ 87.000 de inspecţii fiscale şi inspecţii antifraudă  şi cu o valoare a constatărilor suplimentare adunate la un loc de 11 miliarde de lei.  (…) Targetul  pe care ni l-am fixat pentru anul 2024 este ca valoarea medie a încasărilor lunare să ajungă la 40 de miliarde de lei”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Articolul precedentFacturi uriașe la întreținere pentru bucureștenii care locuiesc la bloc. În ianuarie va fi și mai rău
Articolul următorȘeful Casei de Pensii: „Vor fi creșteri spectaculoase de peste 80% pentru cine a cotizat mai mult” – Ce se schimbă la recalculare