Viitoarea infrastructură 5G este o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică, industrială şi competitivitatea României şi reprezintă o avalanşă de oportunităţi pentru companii, dar şi beneficii însemnate pentru fiecare român în parte, consideră ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

„Viitoarea infrastructură 5G este o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică, industrială şi competitivitatea României, pentru atractivitatea sa din punct de vedere investiţional şi pentru a asigura o infrastructură la cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţă. Aceasta ne va ajuta la modul concret să creştem performanţele serviciilor de comunicaţii utilizate pentru asigurarea siguranţei, securităţii publice, pentru protecţia civilă, intervenţiile în caz de catastrofe, pentru dezvoltarea în perspectivă a vehiculelor conectate şi automatizate, pentru conectarea dispozitivelor şi obiectelor. 5G înseamnă locuri noi de muncă, o avalanşă de oportunităţi de dezvoltare pentru companii şi beneficii însemnate pentru fiecare român în parte, îmbunătăţindu-le substanţial calitatea vieţii”, a declarat ministrul într-un comunicat.

Potrivit documentului citat, dezvoltarea în condiţii de securitate a reţelelor 5G reprezintă o prioritate majoră pentru România, ca şi pentru toate statele membre UE.

„România salută adoptarea setului comun de instrumente convenite de statele membre ale UE cu privire la riscurile de securitate legate de introducerea 5G. De asemenea, salută Comunicarea Comisiei legată de măsurile cheie care se impun pentru a pune în aplicare măsurile recomandate în setul de instrumente 5G până la 30 aprilie 2020. Guvernul român este implicat, la cel mai înalt nivel, în toate discuţiile şi consultările europene relevante cu obiectivul de a promova interesele României dar şi de a aduce o contribuţie importantă la toate acestea, demonstrând încă odată capacitatea ţării noastre de ţară digitală, cu competenţe avansate în domeniul securităţii cibernetice”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentImpactul Brexit asupra economiei românești
Articolul următorPatru din zece (41,5%) candidaţi din România care îşi caută un loc de muncă sunt din Bucureşti