Restanțele persoanelor fizice și ale firmelor la credite în lei au crescut, în august, cu aproape 3% față de luna precedentă, în timp ce restanțele în valută au crescut cu peste 1,5%, arată datele publicate de Banca Națională a României (BNR).

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populaţiei şi firmelor a ajuns la 4,99 miliarde de lei, în creştere cu 2,92% faţă de suma din iulie. Restanţele la creditele în valută au ajuns la echivalentul a 1,95 de miliarde de lei, cu 1,61% mai mult față de luna precedentă.

Și valoarea totală a creditelor contractate a crescut cu 1,14%, ajungând la 188,5 miliarde de lei, din care aproximativ 115 miliarde reprezintă împrumuturile populației și aproximativ 69 de miliarde de lei erau sume contractate de firme.

La creditele în valută, suma totală echivalentă a fost de aproape 89 de miliarde de lei, din  care aproximativ 51 miliarde de lei aparțin firmelor și 32,5 populaţiei.

Bucureștenii și firmele din Capitală sunt campioni atât la valoarea restanțelor, cât și a valorii creditelor contractate. Astfel, restanțele în lei au reprezentat 40% din totalul pe țară, iar cele în valută au reprezentat 38% din total.

Valoarea creditelor în lei contractate în București a reprezentat 35% din total, iar la credite în valută reprezintă peste 51% din valoarea creditelor acordate la nivelul întregii țări, potrivit datelor BNR.

Articolul precedentEuro a explodat, un nou maxim istoric: 4,87 lei. Și dolarul american a avut un salt semnificativ
Articolul următorFermierii pot solicita sprijin financiar pentru atenuarea pierderilor suferite din cauza pandemiei