Banca Naţională a României lansează, luni, două monede, una din aur, cealaltă din alamă, dedicată împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna.

Moneda de aur a fost lansată într-un tiraj de 500 de bucăţi, iar costul uneia, inclusiv broşura de prezentare, este de 1815 lei, fără TVA.

Moneda de alamă de 50 de bani a fost lansată într-un tiraj de 10.000 de bucăţi, iar costul uneia este de 10 lei, fără TV

Aversul monedei din aur redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României, inscripţia „PUTNA” şi anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din alamă, pentru colecţionare, redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 Bani”, stema României, inscripţia „PUTNA” şi anul de emisiune „2019”.

Reversul comun monedelor din aur şi din alamă, pentru colecţionare, prezintă portretul domnitorului Ştefan cel Mare şi inscripţia în arc de cerc „ŞTEFAN CEL MARE”.

Monedele din aur şi monedele din alamă, pentru colecţionare, vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din aur şi monedele din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Articolul precedentCifra de afaceri din comerţ a crescut cu 7,5% faţă de 2018
Articolul următorROBOR îşi continuă creşterea