Banca Națională încearcă să țină sub control și inflația și exodul creierelor. Vezi ce ofertă de joburi are BNR

Banca Națională a României încearca să ”repatrieze” românii cu studii superioare economice plecați în străinătate, punându-le la dispoziție posturi de înaltă competenţă la BNR, în cadrul programului ”Brain Regain 2018”, cu scopul de a determina revenirea în țară a forței de muncă înalt calificate.

Dintre cei peste două milioane de români care au plecat în străinătate, marea majoritate lucrează, din păcate, în meserii de joasă calificare sau care pur si simplu nu necesită pregătire de specialitate, cum sunt cei care muncesc în agricultură sau la negru pe șantiere de construcții.

Banca Centrală speră să atragă forța de muncă calificată și pune la dispoziție posturi de economist principal la Direcția modelare și prognoze macroeconomice Serviciul modele de prognoză macroeconomică, Direcția stabilitate financiară
Serviciul monitorizare riscuri sistemice și experți pentru Direcția operaţiuni de piaţă, Serviciul gestiunea riscului financiar aferent administrării rezervelor internaţionale și la Direcția rezoluţie bancară, Serviciul monitorizarea implementării măsurilor de asigurare a soluționării instituțiilor de credit.

 

Articolul precedentComoara din tomberon. Zeci de milioane de euro trebuie recuperați de la firmele de colectare a deșeurilor
Articolul următorPiața medicamentelor fără prescripție medicală, vânzări de peste 883 milioane lei în T1

Comments are closed.