Banca Naţională a României găzduiește, până pe 14 octombrie, expoziţia în aer liber dedicată aniversării a 140 de ani de la înfiinţarea instituţiei, a şaisprezecea bancă centrală din lume, ca și vechime.

Expoziţia este amplasată în strada Lipscani nr. 25, în faţa Palatului Vechi al BNR, accesul fiind liber.

Vizitatorii pot afla informaţii despre istoria băncii centrale, personalitatea fondatorului instituţiei, Eugeniu Carada, originea monedei naţionale, dar şi detalii despre principalele atribuţii şi obiectivul fundamental al BNR – asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor, potrivit Agerpres.

O secţiune aparte este dedicată sediului central, care funcţionează în două clădiri monumentale -Palatul Vechi şi Palatul Nou – amplasate în Centrul Vechi al Bucureştiului, precum şi dezvoltării reţelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale şi 13 agenţii, care funcţionează în clădiri de patrimoniu, restaurate în ultimii ani.

Biblioteca şi Muzeul BNR, dar şi rolul instituţiei în context european, ca parte a Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC), sunt, de asemenea, ilustrate în cadrul expoziţiei.

Expoziţia itinerantă va călători în ţară, în oraşele care găzduiesc sucursale şi agenţii BNR, după un program ce va fi anunţat ulterior. În comunicat se menţionează că acest proiect susţine demersurile BNR de informare a publicului larg cu privire la rolul şi funcţiile băncii centrale.

Articolul precedentKovesi, interviu în El Pais: „Parchetul European este un mijloc de apărare a statului de drept în UE”
Articolul următorTAROM suspendă zborurile dinspre și către Republica Moldova și Israel timp de 30 de zile