Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri, a anunţat revenirea pe profit în cele 12 luni încheiate în 30 septembrie, înregistrând un profit de 3,4 milioane euro.

Profitul net pentru anul financiar 2019 a ajuns la 3,4 milioane euro (înainte de costurile de restructurare a flotei şi operaţiunilor), faţă de o pierdere de 24,4 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit companiei.

”Ne bucurăm să anunţăm o performanţă financiară îmbunătăţită în 2019; atingerea pragului de profitabilitate, după trei ani de pierderi financiare datorate unei creşteri operaţionale accelerate, reprezintă o realizare importantă pentru Blue Air. Avem planuri ambiţioase pentru a răspunde şi mai bine aşteptărilor pasagerilor noştri; strategia noastră de transformare are deja rezultate şi a creat premizele sustenabilitaţii financiare pentru compania noastră, pe termen lung”, a spus Oana Petrescu, director general al Blue Air.

Profitul operaţional pentru anul financiar 2019 a ajuns la 8,9 milioane euro, faţă de o pierdere operaţională de 19 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu un nivel al câştigurilor înainte de leasing şi amortizare (EBITDAR) de 51 milioane euro.

Procentul veniturilor auxiliare din veniturile totale a crescut la 9%, faţă de 8% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, veniturile totale pentru cele 12 luni au ramas la un nivel comparativ cu cele din perioada anterioară, de aproximativ 390 milioane euro (fără taxe de pasageri), potrivit companiei.

Articolul precedentNoi dosare acceptate pentru programul Rabla
Articolul următorFinanțele iau banii cu găleata de la bănci și între două guverne