Bitcoin reaprinde imaginația investitorilor. A atins cel mai mare nivel din ultimele 3 luni și crește

Bitcoin, cea mai cunoscută și tranzacționată criptomonedă, reaprinde speranțele investitorilor, după o perioadă neagră de câteva luni. Moneda virtuală a atins un maxim al ultimelor 3 luni și continuă să crească, după o perioadă extrem de dificilă.

Bitcoin a ajuns duminică la 50.000 de dolari, maximul ultimelor 3 luni, potrivit CNBC. Moneda digitală a crescut peste acest nivel în jurul orei 22:40. ET duminică, conform datelor CoinDesk, citate de FinancialInteligence..

Valoarea întregii piețe a criptomonedelor s-a ridicat duminică la peste 2,14 trilioane de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.

Potrivit analiștilor internaționali, revenirea are legătură cu 2 două anunțuri-cheie. Primul a fost decizia Coinbase, cel mai mare trader de criptomonede din Statele Unite, de a cumpăra monede virtuale în valoare de 500 de milioane de dolari și de a investi 10% din profit într-un portofoliu virtual.

Al doilea anunț care a alimentat încrederea în bitcoin a venit de la PayPal, cea mai mare platformă de plăți securizate din lume. Aceasta a declarat că își va lansa un serviciu special rezervat vânzării, cumpărării și deținerii monede digitale, în Marea Britanie.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 64.000 de dolari în aprilie, dar a scăzut  puternic în iunie și iulie, chiar sub 30.000 de dolari. Unul dintre motivele majore a fost înăsprirea controalelor autorităților chineze, în urma cărora operațiunile de „minerit” cripto s-au închis ori au fost relocate.

 

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Păcatele financiare ascunse de ministrul Vîlceanu – Firma familiei, afaceri de milioane cu statul – Ce a descoperit ANAF
Articolul următorJudețele Brăila și Galați cu producții peste media pe țară la grâu și orz