Bitcoin, în picaj după ce Goldman Sachs renunță la planurile cripto

Bitcoin a scăzut, miercuri, sub pragul de 7000 de dolari în urma unui raport potrivit căruia Goldman Sachs ar renunța la planurile de a deschide un birou de tranzacționare pentru criptomonede.

Cea mai importantă monedă digitală din lume a scăzut brusc cu aproximativ 5%, la minim situat în jurul valorii de 6.900 de puncte, potrivit datelor furnizate de CoinDesk.

Graficul sesiunii din 5 septembrie al Bitcoin, sursa: MetaTrader WebTrader

Goldman consideră că mediul de reglementare este ambiguu, potrivit Business Insider, care citează personale familiarizate cu aspectul. Gigantul financiar-bancar de pe Wall Street a avut în vedere lansarea unei noi activități de tranzacționare care să fie axată pe criptomoneda Bitcoin și alte valute digitale chiar de anul trecut. CEO-ul băncii, Lloyd Blankfein, a declarat în octombrie că Goldman „încă se gândește la Bitcoin”.

„Încă nu am ajuns la nicio concluzie – nici nu adoptăm, nici nu respingem. Pe de altă parte, cu toții știm că mulți au fost sceptici atunci când banii de hârtie au înlocuit aurul”, a mai declarat Blankfein la acea vreme.

Executivii spun însă acum că trebuie luate mai multe măsuri, majoritatea în afara controlului băncii, înainte ca o instituție reglementată să aibă dreptul să de a tranzacționeze criptovalute.

„Ca răspuns la interesul clienților față de diverse produse digitale, explorăm modul în care să le putem oferi cele mai bune servicii. În acest moment, încă nu am ajuns la o concluzie privind domeniul ofertei noastre digitale”, se arată într-un comunicat emis de Goldman Sachs.

Brian Kelly, fondatorul și directorul executiv al fondului de cripto-hedge BKCM, a declarat că, deși acest lucru nu are un impact asupra volumului real de tranzacționare a bancnotelor pe termen scurt, raportul nu aduce optimism pe termen lung.

„Goldman nu făcea parte din ecosistem, dar în măsura în care reprezintă segmenul instituțional, acest lucru este negativ”, a completat Kelly.

Interesul instituțional în privința critptovalutelor a reprezentat un barometru al prețurilor, mai ales în această vară. Zvonurile primului ETF care a fost aprobat au condus la creșteri ale cotației la peste 8.000 de dolari în luna iulie. A urmat o scădere abruptă pănâ la 6.000 de dolarii, după ce SEC (Securities and Exchange Commission) a respins inițiativele de înființare a ETF-urilor (fonduri de investiții tranzacționate pe bursă).

Întreaga capitalizare a pieței pentru toate criptomonedele este în scădere cu aproximativ 63% în acest an, potrivit datelor de la CoinMarketCap.com.

Articolul precedentAmbasadorul american, vizită la distileriile Alexandrion, după acceptul primit de companie să investească în SUA
Articolul următorEfectul de bumerang al tarifelor vamale: deficitul comercial al SUA, la maximul ultimelor 5 luni

Comments are closed.