Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu este pe aceeaşi lungime de undă cu liderii PSD în privinţa OUG 114/2018. În timp ce Tăriceanu este dispus să afle de la jucătorii din economia reală care sunt consecinţele „taxei pe lăcomie”, ministrul de Finanţe nu vrea să audă de nicio schimbare a legii.

 

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu va avea marți, 19 februarie 2019, o întrevedere cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, pentru a discuta despre renumita „taxă pe lăcomie”, instituită la finalul anului de trecut de Guvern prin OUG 114.

Informaţia a fost confirmată de surse parlamentare pentru publicația online Bankingnews.ro. Această intâlnire vine după ce liderul ALDE a analizat deja împreună cu reprezentanții industriei de energie implicațiile pe care le va avea asupra economiei ordonanța amintită.

Întâlnirea dintre Călin Popescu Tăriceanu și bancheriva avea loc după ce liderul ALDE s-a arătat deschis discuțiilor cu toate industriile afectate de OUG 114/2018. De curând, Călin Popescu Tăriceanu declara la televiziunea publică că există posibilitatea ca OUG 114 să nu fie perfectă şi prin urmare să fie modificată.

Liderul Senatului a spus recent că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, care a consimţit că taxa pusă companiilor din energie este excesivă şi „cel mai probabil”, Guvernul va renunţa la ea.Informaţia a fost contrazisă imediat după de Eugen Teodorovici care a afirmat că nu trebuie să pornim de la ideea că ordonanţa 114 trebuie modificată.

„Nu trebuie să pornim de la ideea că trebuie să fie modificată. Dacă va fi un motiv să aducă un plus pentru români cu siguranţă suntem deschişi la orice fel de propunere, dar până atunci cei care speră să nu mai spere, pentru că speră degeaba”, a declarat Eugen Teodorovici, la Digi24.

Bancherii se văd cu Președintele Senatului după ce au avut deja o întrevedere cu Grupul parlamentar al minorităților naționale, condus de Varujan Pambuccian, la care oficialii Asociației Române a Băncilor au prezentat consecințele grave ce vor fi generate de taxa pe active asupra industriei de profil și a economiei în general.

Efectele nefaste au fost punctate de bancheri și în cadrul unei scrisori Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare din România au formulat o scrisoare adresată Biroului Permanent al Senatului și tuturor comisiilor economice din cadrul instituției.

Articolul precedentScăderi pe toată linia la Bursa de Valori Bucureşti, companiile de stat afectate
Articolul următorCredite mai scumpe după OUG 114/2018