Productivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii ar creşte cu 16% dacă legislaţia şi mediul decizional ar sprijini digitalizarea în mediul bancar, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu, citat de Agerpres.

Potrvit bancherului, în prezent numeroase IMM-uri irosesc timp şi resurse, în ultima instanţă bani, pentru a indeplini nişte obligaţii birocratice. Într-o analiză de caz, Dănescu a arătat că 50% din personalul unei mici firme consumă 40% din timpul de muncă pentru a duce la diverse instituţii şi bănci „hârtii la semnat”.

„Dacă legislaţia şi mediul decizional ne-ar ajuta şi ar prioritiza digitalizarea, am avea o semnătură electronică liberă, free, pentru toată lumea. (…) Şi asta ar însemna o creştere a productivităţii din neant, fără efort, de 16%, la nivelul IMM-urilor în România”, a argumentat preşedintele ARB.

Florin Dănescu a avertizat că întârzierea digitalizării, prin lipsa unei reglementări mai permisive în domeniu, face ca România să nu poată recupera decalajele faţă de UE.

Articolul precedentEximbank a cumpărat pachetul majoritar al Banca Românească
Articolul următorTopoloveni a devenit marcă înregistrată la OSIM